Kändisar för en vecka

När Thierry kommer till O-Ringen vet han att det gäller att vara extra laddad, här får han skriva autografer och bli fotograferad hela tiden.

Thierry Tove och Emil

Nu närmar sig första tävlingsdagen för O-Ringen i Sälen. På plats är flera av favoriterna till slutsegern i elitklasserna. En Sälenälskare som redan tillbringat några veckor i fjällen är den franske stjärnan Thierry Gueorgiou.
- Till skillnad från andra tävlingar hejjar en massa människor när löparna springer, inte bara genom målfållan utan också när vi är ute och tränar, det är en riktig folkfest. Det i kombination med de tuffa dagarna i skogen gör att veckan är rolig men krävande, berättar Thierry.

Tove Alexandersson, Stora Tuna OK och favorit i damklassen, skrattar och håller med i det Thierry säger.
- Det är en fantastisk vecka att tävlingsvecka. I år är det dessutom ett bra tillfälle att få sig en genomkörare inför VM i Strömstad, förklarar Tove.

Första gången hon sprang O-Ringen var 1999 och ett antal vinster har sprungits hem genom åren.

Thierry vann första gången i Boden 2013 och han menar att:
- O-Ringen är en väldigt betydelsefull tävling som är viktig för löparna. Det är en stor tävling och en vinst innebär både prestige och stolthet.

Uppstickaren och VM-klara Emil Svensk från Stora Tuna OK har sprungit O-Ringen sedan 2008, någon seger har han dock inte kammat hem än, Emil säger med ett leende:
- Det blir tyvärr svårare och svårare med åren. Jag har en flera andraplatser från O-Ringen och jag håller med Tove och Thierry om att det är en tävling som skiljer sig mycket från andra under året.

Alla tre löpare springer VM i Strömstad/Tanum i slutet av augusti och ser O-Ringen som en bra uppladdning inför det.

– Precis som på VM blir det en tuff vecka, en perfekt uppladdning! avslutar Tove.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision