Elitens uttagningslistor klara

På söndag startar orienterarnas O-Ringen i Sälen och tävlingarna gör det med en stor tumme upp.
- Som det ser ut nu kommer vi att landa på dryga 100 000 starter innan veckan är slut, berättar Jimmy Birklin, generalsekreterare för O-Ringen Sälen.

Tove och Thierry

Arrangörerna räknar idag med att det kommer att göras över hundra tusen starter av löpare från nästan 40 nationer och närmare 900 klubbar.

Tävlingarna startar på söndag och går i mål fredag. På väg mot slutmålet passerar löparna en rad av de klassiska fjällen i Sälen. De yngsta deltagarna är i fyraårsåldern och de äldsta uppåt 90 år.

Tävlingarnas generalsekreterare Jimmy Birklin skiner i kapp med solen i dalafjällen:
- Vi märker att intresset är stort och nya deltagare kommer till hela tiden. Vi erbjuder härlig orientering i en annorlunda terräng och miljö. Dessutom har vi peppar-peppar vädret på vår sida.

Under fredagen blev uttagningslistorna för eliten klara. Och de visar att stora delar av världseliten väljer dalafjällen och Sälen som uppladdning för augusti månads VM som avgörs i Strömstad/Tanum.

Thierry Gueorgiou med 13 VM-guld i bagaget är en av många världsess som kommer till O-Ringen i Sälen 2016. Han utmanas av norska Magne Daehli samt svenska VM-löparna Albin Ridefeldt, Jerker Lysell och uppstickaren Emil Svensk.

Ännu tuffare blir det för hemmahoppet Tove Alexandersson som ställs mot en rad världslöpare, som norska Anne Margerethe Hausken Nordberg, Catherine Taylor från Storbritannien och svenska VM-löpare Lina Strand, Karolin Olsson och Sara Hagström.
- Damklassen kan bli superintressant där ett par av de största VM-favoriterna möts, säger en nöjd Jimmy Birklin.

Här finns alla elitklassernas uttagningslistor länk till annan webbplats

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision