O-Ringen skapar nya möten

Med mindre än en vecka kvar till invigning börjar nu O-Ringens arenor ta form på Högfjällshotellet och i Lindvallen samt O-Ringentorget i Lindvallen. I helgen har det rests tält, spikats skyltar och monterats golv. Nu står Sälenfjällen redo att ta emot över 20 000 deltagare.

tältresning

Slutspurten inför sommarens stora orienteringsäventyr i Sälen är i full gång. Lördagen den 23e juli invigs arrangemanget, men redan på onsdag öppnar Tävlingsexpeditionen i Lindvallen.

I helgen har det arbetats på Arena Högfjällshotellet, där de tre första etapperna äger rum och Arena Lindvallen där etapp 4 och 5 avgörs. O-Ringentorget med Tävlingsexpedition, utställare, underhållning och aktiviteter börjar också ta form. O-Ringen och de 17 funktionärsföreningarna från Dalarna har fått förstärkning av såväl Malungs Internationella Förening som andra idrottsklubbar i arbetet med arrangemanget.

- Våra 17 orienteringsklubbar har gjort ett fantastiskt arbete så här långt, och jag känner mig trygg inför genomförandet. Att vi dessutom hittat nya samarbeten dels med Internationella Föreningen i Malung och dels med flera andra idrottsföreningar känns riktigt bra, berättar generalsekreterare Jimmy Birklin.

tältresning

Internationella Föreningen från Malung arbetar med olika integrationsprojekt, bland annat att vara med och bidra med funktionärer till arrangemang. Flera av föreningens medlemmar har varit med och rest tält under hela helgen, och kommer under tävlingarna att vara funktionärer på trafiksidan.

- För oss i Internationella Föreningen i Malung är det jättebra och viktigt att få hjälpa till vid arrangemang som O-Ringen. Vi kommer ut och får en meningsfull sysselsättning. Vi får möta nya människor, det hjälper oss att integreras i det svenska samhället, berättar Ahmad Saadedine som varit med under hela helgen och återkommer under tävlingsveckan.

Nu återstår några få dagar, på onsdag öppnas O-Ringens Tävlingsexpedition, då kan de som vill ge sig ut på träningsområden och slipa formen inför söndagens tävlingsstart.

- Fortfarande kvarstår en del arbete innan vi öppnar dörrarna på onsdag, men vi börjar känna oss klara att ta emot alla deltagare och publik. Visst känns det spännande och kul, efter flera års arbete är det nu dags att genomföra O-Ringen för andra gången i Sälen, avslutar generalsekreterare Birklin.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision