Klart att O-Ringen 2020 går i Uppsala

Världens största orienteringsäventyr kommer gå i skogarna kring Uppsala 2020.

Funktionärsföreningar Uppsala

På dagens presskonferens med kommunen och Destination Uppsala fanns representanter från alla funktionärsföreningar med samt arbetsgruppen som tagit fram förslaget.

Arrangemanget förväntas dra kring 20 000 deltagare och ytterligare ett par tusen följer med. Under en dryg veckas tid kommer de tillsammans göra över 80 000 starter. På O-Ringen finns det aktiviteter för alla med sju olika tävlingar i grenarna orienteringslöpning, MTB-orientering samt precisions-orientering.

”Det är mycket roligt att kunna presentera ett koncept i Uppsala som är lättillgängligt och samtidigt erbjuder riktigt fin terräng. O-Ringenstaden placeras i Ulltuna bara några kilometer från centrum och det kommer gå eller cykla till den flesta etapperna” säger Henrik Boström VD på O-Ringen AB. Han fortsätter ”Även närhet och tillgängligheten för att ta sig till Uppsala från andra delar av Sverige är positivt liksom närheten till Arlanda när ca 20-25 % av våra deltagare kommer från ett 40-tal olika länder”.

O-Ringenstaden byggs upp på fälten kring i Ulltuna någon kilometer från stadskärnan och får direkt närhet till både skog och stad. Etapperna kommer gå i både utmanande och vacker terräng i bland annat Lunsen, Nåsten och Östuna. O-Ringen är ett miljömärkt arrangemang och ur det perspektivet är det väldigt positiv att upplägget gör det möjligt att cykla och gå till flera arenor.

”Orienteringssporten växer och i Uppsala har flera tusen hittat tjusningen med att ta kontroller via Hittaut. Vi hoppas att många Uppsalabor kommer och upplever den härliga stämning det är under O-Ringen, normalt lockar vi ca 15-20 % nya deltagare varje år” säger Henrik Boström

Se SVT:s sändning från presskonferensen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision