Orientering – en naturlig rörelse i skogen

Sverker Lenas, mer känd som kulturjournalist i Dagens Nyheter än som framgångsrik skärmletare, kommer till start i O-Ringen i Sälen. Han gläds varje gång kontrollen sitter där den ska.

Sverker Lenas

Foto: Oskar Karlin

Vad fick dig att anmäla dig till O-Ringen?
Kalfjällslöpning! Har varit sugen på att springa ovanför trädgränsen sedan en fjällvandring för några år sedan och ville inte missa denna chans. Anmäld till H40.

Tidigare erfarenhet av O-Ringen?
Efter ett orienteringsuppehåll på cirka 30 år fick jag ett återfall förra året och sprang O-Ringen i Borås. Senaste O-Ringen jag minns innan dess är Blekinge 1984, då jag sprang H10.

Hur har du förberett dig?
Med löpvila och en halvtimme sjukgymnastik ”varje” dag för att få bukt med en fotskada. Värsta scenariot i Sälen blir ”gårientering” med vacker utsikt, vilket kunde vara värre.

Tidigare erfarenhet av fjällorientering?
Ingen. Jag räknar med många extra höjdmeter för anmälningsavgiften!

Vad är det bästa med orientering?
Naturlig rörelse ute i naturen ­ det finns en ursprunglig lockelse i det ­ och att bli glad varje gång kontrollen sitter där den ska. Också roligt att orientering inte kräver så mycket materiell utrustning och har en folkrörelseprägel, att den är tillgänglig på så många olika nivåer.

Aktiv i annan idrott?
Lite olika friluftsaktiviteter i lufsartempo, som längdskidor, långfärdsskridskor och simning.

Fakta om Sverker Lenas:
Ålder: 41
Yrke: Journalist
Klubb: Centrum OK
Bästa orienteringsminne: Starten på förstasträckan på Jukola förra året. Magiskt med alla lampor som ringlade iväg mot första kontrollen i skymningen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision