Stor folkfest väntar under O-Ringen Sälen i sommar

Intresset för O-Ringen i Sälen är stort och alla ingredienser finns för att det ska kunna bli ett stort orienteringsäventyr och en folkfest.

Efter att ordinarie anmälningstid gick ut 1 juni kan vi nu summera att de hittills 16 866 anmälda tillsammans kommer att göra 82 799 starter under O-Ringen Sälen. Det går fram till 20 juli att anmäla sig på oringen.se och där efter går det bra att anmäla sig på plats.

”Det är roligt att intresset är stort för att komma till Sälen och vi kommer kunna bjuda på en vecka med fina tävlingar i fjällmiljö men också mycket aktiviteter runtomkring för tävlande och medföljande.” Säger Jimmy Birklin Generalsekreterare för O-Ringen Sälen.

Arbetet med att skapa en tävling och ett äventyr i världsklass går framåt. Kontroller börjar komma på plats, busslinjer trimmas och evenemang till O-Ringentorget börjar bli klara. Där kommer det tex gå att springa och tävla i labyrintorientering och efter fjärde etappen i Lindvallen kommer prisbelönta Ludvika Minicirkus att uppträda att uppträda på torget.

Antal anmälda 1 juni O-Ringen Sälen 2016

Största klubb Sundsvalls OK med 201 anmälda och största dalaklubb är Stora Tuna med Tove Alexandersson i spetsen, Tove som på EM i Tjeckien tog 2 guldmedaljer. Internationellt är deltagare från 34 nationer anmälda och intresset i Finland är extra stort. Det är nu 1063 anmälda från Finland vilket är ett fantastisk siffra jämfört med tidigare år där det till exempel förra året i Borås var 224 anmälda från Finland vid samma tidpunkt.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision