Gruppens erfarenhet är min trygghet

Erik Rost, framgångsrik skidorienterare med EM-medaljer och världscupssegrar i bagaget, har tagit på sig rollen som tävlingsledare när elitens sprinttävling avgörs vid O-Ringen i Sälen. Eftersom Erik också är en duktig orienterare räds han inte uppdraget. Han ser det som en stor utmaning.

Erik Rost

Uppdraget som tävlingsledare innebär ett stort ansvar. Hur gick dina tankar när du fick erbjudandet?
Jag hade från början två andra ansvarsområden men i ett ganska sent skede blev jag tillfrågad om att bli tävlingsledare för elitsprinten, då det saknades en person på den posten. Jag tyckte det lät kul och tackade ja med förutsättning att slippa ansvaret för latrin.

Har du tidigare varit tävlingsledare vid något motsvarande arrangemang?
Nej. Däremot har jag har ju mycket erfarenhet från tävlingar som aktiv och jag vet ju således hur de aktiva vill att tävlingen ska flyta på. Vi är en grupp som jobbar med elitsprinten och elitfrågor och inom den gruppen finns mycket erfarenhet från tidigare arrangemang, så det känns som att kompetensen och erfarenheten för uppgiften finns även om jag inte har direkt erfarenhet av tävlingsledarrollen.

Vilka är utmaningarna för en tävlingsledare vid en sprinttävling?
Den största utmaningen som jag ser det är att få till en tävling med så liten risk för diskvalifikationer och omdiskuterade situationer (i negativ bemärkelse) som möjligt. Vi jobbar för att minimera slumpmomenten och maximera utmaningen i form av en rättvis sprint.

O-Ringenveckan är inte långt borta - känner du trygghet inför vad som förväntas av dig?Ja! Jimmy Birklin och Alf Larsson har bra struktur och koll så det gör arbetet lättare för oss andra. Vi har en stor samling med arrangörer i helgen, 28-29 maj efter det vet vi exakt hur vi ligger till.

Du är också snitslingsansvarig? Vad innebär ett sådant uppdrag?
Det innebär att jag ansvarar för att förbjudna områden och nya stigar är snitslade på ett bra sätt under tävlingsveckan.

Fakta:
Namn: Erik Rost
Ålder: 31 år
Yrke: Skogsekonom
Klubb: Malungs OK Skogsmårdarna
Bor: I Falun

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision