Jag har utgått från mig själv

Landslagets och Domnarvets Emma Johansson är ansvarig för banläggningen vid O-Ringens elitsprint (DH21E) som avgörs vid Lindvallen (etapp 3). Det är inte första gången hon lägger en orienteringsbana, men i sommar handlar det om den ojämförligast största uppgiften. I varje fall hittills.

Emma

- Det är både pirrigt och givetvis en enorm utmaning att få ta banläggaransvar i O-Ringen, säger hon.

Emma berättar att hon utgått från sig själv och hennes egna erfarenheter av sprittävlingar när hon planerat banläggningen i Sälen.

- Det är viktigt att komma ihåg att deltagarna hela tiden springer på maximal kapacitet och att minsta ”störning” kan få stora konsekvenser för slutresultatet. I skogen är du oftast alldeles själv, men att snabbt ta sig fram i ett stugbyområde kan bjuda på många oväntade möten med både människor, djur och föremål.

Emma Johansson har gjort många resor till Sälen för att bilda sig en uppfattning om förutsättningarna för banläggningen. Hon gillar området och tror att segrartiden kommer att ligga på mellan 12 och 15 minuter.

Under våren har Emma varit så upptagen av träning och tävling att hon inte hunnit med någon resa till Sälen. Nu är hon på plats på EM i Tjeckien, så det blir först senare i sommar hon gör en sista koll inför O-Ringen.

- Men jag känner mig trygg inför det som väntar, säger hon.

Fakta:
Namn: Emma Johansson
Ålder: 35 år
Klubb: Domnarvets GoIF
Meriter: 2 SM-guld, 1 silver, 3 brons, tiomilaseger, 2 Jukolasegrar och 1 O-Ringenseger samt VM-brons i medeldistans 2015.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision