Fartfyllt och rogivande i Sälenfjällen

Under O-Ringeveckan i Sälen finns en mängd aktiviteter att fördriva tiden med – både spänningsfyllda och avkopplande, lekfulla och njutbara, inomhus och utomhus - alltid med naturen runt hörnet.

DH Sälen Skistar Foto Daniel Rönnbäck

Foto Daniel Rönnbäck

Cyklingen, både cross country och downhill, har en central roll i Sälen sommartid. Centrum för downhillcyklingen är Gustavtorget, Lindvallen, där våra downhill-leder startar. Här finns leder för alla – så oavsett om du är liten eller stor, nybörjare eller avancerad så finns en led som passar just dig. SkiStarshop Gustavtorget erbjuder cykeluthyrning, cykelguider, LiftPass-försäljning och cykelservice. Liften Gustav III tar dig upp till toppen av Gustavbacken, med eller utan cykel, liften är lika populär hos cyklister som vandrare.

Lockas du mer av Cross country-cykling hittar du ledcentralen på Experiumtorget, Lindvallen. Härifrån utgår ett flertal leder med både varierande längd och underlag, testa gärna sprintleden med start och mål i backen precis utanför Experium och Ski Logde. Tar du bilen ca tre mil västerut till Rörbäcksnäs kommer du till ett av Sveriges bästa cross country-områden.

Experium bad skistar foto Stellan Herner

Foto Stellan Herner

Experium är upplevelsevärlden du inte vill missa. Huset sjuder av aktivitet både sommar, höst och vinter. Äventyrsbadet bjuder på fartfyllda rutschbanor, inomhussurfing, bubblor, vågor, strömmar och pooler för de minsta. I Saunavärldens rogivande och avkopplande atmosfär finns ett flertal olika saunas. Saunavärlden erbjuder även ett Caledarium samt ett relaxrum med fantastisk fjällutsikt, vill du ta ett dopp finns både isvak och en varm källa. Sportmassage är en av alla välgörande behandlingar som finns att boka i vårt spa.

Experium erbjuder även god mat och en hel del nöje. Den välkända sportbaren O´Learys serverar klassisk pubmat samtidigt som de senaste matcherna visas på TV-skärmarna. Wayne´s Coffee erbjuder frukost, fika och lättare rätter i mysig cafémiljö. Valles Världshus sommaröppnar speciellt för O-Ringen och dukar då upp en stor buffé varje dag under v. 30 (11.00-22.00). Buffén består av både taco- och salladsbuffé samt dagens rätt.

Experium bowling skistar foto Stellan Herner

Foto Stellan Herner

I huset finns även 12 bowlingbanor, sport- och bilspel, en bio som visar de senaste filmerna i både 2-D och 3-D, en stor träningsanläggning, lekland och butiker för den shoppingsugna. Mer shopping hittar du på Skistarshop Concept Store på Sälfjällstorget, Lindvallen. Där väntar en 1500 kvm stor butik med fjällsportprodukter från marknadens ledande varumärken, alla produkterna finns även på skistarshop.com.

Ett perfekt utflyktsmål för familjen är den omtalade Trollskogen i Hundfjället med hela 600 trätroll som pratar och sjunger. Det är en lättare vandring i gammal urskog med gott om vindskydd och grillar för de som har med sig matsäck.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision