O-Ringen får allt mitt fokus

Många kända orienterare kommer till start vid sommarens O-Ringen i Sälen. Annika Billstam är en av dem. Vi har känt henne lite på pulsen inför den tuffa tävlingsveckan i juli.

Annika Billstam

Hur har du tränat och tävlat under vårsäsongen?
Jag har varit frisk och skadefri under våren och tränat på bra efter förutsättningarna. En vecka tillbringade jag i Portugal med träningar och tävlingar, därutöver har jag deltagit i mindre tävlingar på hemmaplan som en del av mina förberedelser för de stora stafetterna och O-Ringen.

Du har anmält dig till elitklass, trots att du lämnat landslaget. Var valet självklart?
Jag väljer klass med hjärtat och jag älskar tävling och utmaningar. Då är elitklass det rätta valet.

Vad tycker du om orientering i fjällterräng
Jag gillar verkligen fjällorientering. Det är lätt att underskatta svårigheterna då sikten oftast är god uppe på kalfjället. Sedan är det en riktig utmaning fysiskt med den kupering som fjällen innebär. Landskapet ger ju också en extra dimension till upplevelsen. Miljön ger också semesterkänsla mellan tävlingarna!

Vad tror dina chanser till topplacering i Sälen?
Goda hoppas jag, om jag håller mig frisk och skadefri. I och med att jag inte har VM som mål i år så får O-Ringen allt mitt fokus. Men det är många löpare från världseliten anmälda, det blir spännande att se hur veckan utvecklar sig!

Fakta:
Namn: Annika Billstam
Ålder: 40 år
Klubb: OK Linné
Yrke: Projektledare Uppsalahem AB
Meriter: Totalt 14 VM-medaljer. Guldmedalj medeldistans 2015

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision