Det kommer krylla av världslöpare i Sälen 2016

Är du "starstruck" är Sälen 2016 ett bra tillfälle att komma nära värdseliten. Även om det är flera månader kvar till tävlingsstart är elitklasserna redan välfyllda av orienterare på yppersta världsnivå.

Thierry

- O-Ringen är ett arrangemang som vänder sig till bredden. Alla tusentals motionärer ska känna sig varmt välkomna. Men kan vi som grädde på moset erbjuda start av våra absolut bästa orienterare tackar vi inte nej. Elit och bredd i samma tävling. Det är härligt! Det säger Jimmy Birklin som är generalsekretare för tävlingarna i Sälen 2016.

Den förre sprintvärldsmästaren upplever just nu ett positivt tryck från motionärer och internationell elit att komma till dalafjällen. Med två och en halv månader kvar till första start är O-Ringen i Sälen på väg att slå tidernas deltagarrekord för en orienteringstävling, satt i på O-Ringen Falun 1985.

O-Ringen avgörs mellan 23 juli och 29 juli med dagsetapper vid Högfjällshotellet och vid Lindvallen i Sälen. Löparna kommer att orientera på flera av de klassiska fjällen som Köarskalsfjället, Storfjället och Sälfjället.

Elitklasserna är redan välfyllda av regerande världsmästare, tidigare medaljörer i VM och löpare som är på väg upp. Topplöparna kommer från olika nationer som Sverige med bland andra Tove Alexandersson och Sara Hagström, Norge med Ann-Margerethe Hausken Nordberg och Magne Daehli, Finland med Olli Ojanaho och Frankrike med Thierry Gueorgiou. Totalt är löpare från ett 30-tal nationer redan anmälda.

- Vi har ett VM här i Sverige i augusti och det betyder att många av världens bästa orienterare väljer att kombinera tävling med träning på svensk mark i dalafjällen i samband med O-Ringen 2016 i Sälen, säger en nöjd Jimmy Birklin om det fina startfältet.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision