Kampen över 5 dagar

Nu sker det något. Något som inte skett i O-Ringens historia tidigare. Ett gäng utövare kommer få ta del av den stora utmaningen på riktigt. Över fem hela dagar kommer de att kämpa sig igenom de vackra och sagolika skogarna i Värmland i en väldans fart. Sådär tokigt fort kommer det att gå.

MTBO

MTBO

För det är ju mountainbike-orienterarna jag pratar om! De som har fått kämpa två eller tre dagar lite sådär vid sidan om på eftermiddagarna efter att "vi andra” sprungit.

Men nu får de chansen att köra fem etapper, lika många som den klassiska O‑Ringentävlingen har. De ska få kämpa och slita ut sina kroppar och knoppar. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda detta och ser fram emot riktigt häftiga tävlingar.

Prestationen

För på något sätt är det ju det som är den bästa utmaningen med O-Ringen, att kämpa sig igenom allafem etapper. Det är inte många andra tävlingar som erbjuder en utmaning där man får prestera på femetapper med lite vila emellan varje etapp.

Det tenderar att bli lika kämpigt över fem dagar för eliten som det blir för tjejen i D10 eller den lite otränade 25 åringen som springer en härligt svår men kanske aningen kort bana (pratar absolut inte ur egen erfarenhet här).

Pressar man sig varje dag så blirdet jobbigt efter fem dagar, det lovar jag.Så vad innebär detta för mountainbike-orienterarna då? Det kommer ge en varierad och bra utmaning med några av Värmlands pärlor. Vad sägs om Storshöjden, Sundsberget, Frykstahöjden och Taserud? Eller ja det kanske inte säger er så mycket, men fint och utmanande blir det.

Segrarnas avslut

Sista etappen avslutas på samma arena som orienteringslöparna avslutar på, tyvärr den enda arena som det gick att samköra på grund av säkerhetsskäl men det kommer innebära en riktigt bra tid att visa upp sporten för alla andra orienterare och att få kora alla segrare i samma miljö. Att få åka in till låtar som "We are the champions" och att få höra Per Forsbergs röst ljuda över arenan.

Visst låter det spännande och kul att få bjuda mountainbike-orienterarna på detta!

En av dem som håller på med mountainbike-orientering kan ni läsa om här på oringen.se, Pontus som spenderat en hel del tid i de Värmländska skogarna. Lär känna honom och sporten i en egen artikel.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision