Tove Alexandersson tog två SM-guld i skidorientering i helgen och till sommaren har vi glädjen att få se henne på O-Ringen!

Ca 12 000 personer har redan anmält sig till sommarens Drömorientering i Sälen. Vi ställde några frågor till Tove Alexandersson som vann sitt första O-Ringen 2001, som 9-åring.

Tove Alexandersson O-Ringen Skåne 2014

Att O-Ringen är både en tävling och en upplevelse blir tydligt när Tove berättar om minnen av att springa som yngre.
”Det var kul att så många var med och bra konkurrens.” Tove fortsätter ”När jag var ungdom var det den största tävlingen på året. Att det var så mycket folk gjorde det till en annorlunda upplevelse jämfört med andra tävlingar.”

Inför årets tävling är förväntningarna höga, speciellt när det inte blev något deltagande förra året på grund av krock med VM. Tove hoppas på tuffa och utslagsgivande banor, både fysiskt och orienteringstekniskt.

För många deltagare i sommar kommer terrängen i Sälen vara en annorlunda upplevelse.
”Den är väldigt varierad, med det öppna på fjället och sluttningarna som är både detaljfattiga och ibland detaljrika. Det ska bli spännande i sommar och det var mycket bra banor förra gången (O-Ringen2008), jag hoppas det ska bli lika bra igen” berättar Tove.

Ett tips från Tove inför att springa i fjällen är att träna på att springa utför för att undvika att bli stel och få träningsvärk de första dagarna. Ett tips från O-Ringen är att anmäla sig före den 1 april och spara 20 % jämfört med ordinarie anmälningsavgift.

Radio O-Ringen gjorde i höstat en Intervju med Tove och den kan du lyssna på här.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision