En reflektion om O‑Ringen

Jag hoppar över en stock in i en blöt mosse. Kämpar mig igenom och spikar kontrollen. Tar mig en titt omkring och inser att jag är ensam i skogen, i alla fall så långt jag kan se. Det händer inte ofta på ett O-Ringen och det varar inte länge snart hör jag att det knakar och det dyker upp någon bakom ett träd.

Tunga steg mot arenan blir lättare när man hör Per Forsberg i speakern, folkvimlet smyger sig in i ljudkulissen och känslan man får av att springa fram på upploppet är svårt att hitta hos andra arrangemang. Borås bjöd oss på fantastika banor i en utmanande miljö.

Observation

Jag drar mig tillbaka till O-Ringenstaden och inser hur häftigt det faktiskt är. Näst intill alla deltagare bor tillsammans i en provisorisk stad. Ett samhälle som bara existerar under en vecka. Mycket jobb ligger bakom det men det är unikt och underbart…

Efter att ha blivit en del av arrangörsstaben för O-Ringen i Värmland så öppnas ögonen lite extra och man ser på saker på ett litet nytt sätt. Man börjar fokusera på detaljer och försöker förstå hur pusslet hänger ihop. Borås var vår sista och enda chans att lära oss mycket om O-Ringenstaden då Sälen bjuder på ett häftigt men lite annorlunda koncept.

Välkomnande

Men vi har studerat noga och lärt oss mycket och vi är glada över att vi kan erbjuda en gôrbra O-Ringenstad när arrangemanget når Värmland och Arvika 2017. Gemenskapen kommer finnas där med ett område som präglas av närhet och bekvämlighet. Vattentoaletterna är bokade och fler saker ligger på kö för att säkra upp det bekväma boendet.

Trakten är van vid stora arrangemang. För inte så länge sedan levde anrika Arvikafestivalen och folk vallfärdade till den lilla staden för att uppleva sagolika stunder. Festivalandan finns kvar idag och Arvika är redo att även välkomna orientering in i deras hjärtan.

Miljön

Arvikas närhet till många sjöar och stora vattendrag har präglat staden som har Sveriges innersta hamn med “Vikingaleden” som knytpunkt. Här byggs segelbåtar och Hamnen har dessutom utvecklats till ett häftigt område med evenemang och krogar.

Eda som är värd för två av de fem etapperna under veckan bjuder på kultur men även shopping med flertalet shoppingområden som växt sig stora med gränshandeln.

Vi hoppas att ni liksom de många som vallfärdade hit för musiken kan delta i att skapa sagolika minnen från ett O-Ringen i Vilda Sköna Värmland.

William Hollowell

Författaren William Hollowell, Marknadsansvarig Värmland 2017

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision