Nyheter från Bagheera i Sälen

Vilka utmaningar har en sportklädsleverantör och vad är särskilt med orienteringskläder? Här möter du O-Ringens partner Bagheera som delar med sig av sina erfarenheter och som lovar spännande nyheter till sommarens O-Ringen.

Bagheera

Ni har samarbetat med O-Ringen i flera år, vad betyder O-Ringen för er?
O-Ringen för oss är ett strålande tillfälle att synas. Vårt varumärke exponeras bland de som utövar ”våra” sporter och det är ju alltid positivt.

Som producent av sportkläder, vad är viktigt för er?
Som producent har vi ett ansvar mot våra kunder att leverera bra produkter som vi kan stå för, både kvalitetsmässigt men inte minst också hållbarhetsmässigt. Med hållbarhet menar vi då rent miljömässigt. Från höst/vinter 2016 kommer vi inte bara ha våra underställ (lager 1) certifierade med ÖKO TEX utan även våra mellanlager (lager 2). Vi vill känna stolthet över våra produkter och då måste man även få in miljöbiten. De jackor som funktionärerna har nu till O-Ringen Sälen är t.ex. ytbehandlade med en miljövänlig vattenavvisning som heter ”Rudolph Bionic Finish ECO”.

Sist men inte minst är det ju såklart av största vikt att plaggen är funktionella och anpassade till de hårda krav som ställs av användarna. Vi blir aldrig fullärda utan ser att vi ständigt är på en utvecklingsresa.

Vilka idrotter satsar ni mest på?
Vi satsar mest på idrotter som löpning, orientering och längdskidåkning.

Hur har ni utvecklat orienteringskläderna de senaste åren?
Vi erbjuder i dagsläget 3 modeller av toppar till klubbar men vi kan justera t.ex. materialen utefter kundens behov. Nu till våren har vi till exempel gjort en tröja i enbart ”grovhålig mesh” för att kunna göra en svalare tröja för de som önskar. Vi har även utvecklat en av våra överdragsjackor till det bättre samt gjort ett par tillhörande byxor som även de går att få i klubbfärger.

Vilka utmaningar finns när man ska producera orienteringskläder?
Orientering en mycket krävande sport som ställer stora krav på kläderna gällande kvalitet och tålighet så det gäller att vi har stor koll på de material som används.
Annars, som leverantör av klubbkläder är leveranstiden någonting som vi alltid brottas med. Då vi har valt att lägga vår produktion i Kina tillkommer ju en extra tid i och med leveransen. Vi har satt vår leveranstid till max 90 dagar från det att allt är klart med design och orderantal. Vi tillverkar i Kina för att vi hittat en fantastiskt bra fabrik som hjälper oss med att få fram material i bra kvalité och med mycket bra tryck-kvalitéer.
För övrigt är det alltid svårt med färger men för att minimera felmarginalen brukar vi be klubbarna skicka hit prov från tidigare kollektioner för att kunna hitta rätt färgreferens samt beställa hem provtryck innan produktion.

Vad planerar ni inför sommarens O-Ringen i Sälen?
Vi kommer som vanligt sälja Bagheeras produkter i Team Sportias tält. Där ska, om allt fungerar, en ny orienteringssko finnas samt ett helt nytt väsksortiment med superfina tåliga och vattentäta väskor i olika storlekar. Vi arbetar även intensivt med att få hem en ny kollektion av tights och toppar som kommer att sticka ut från mängden och bli en het nyhet till sommaren.

Vad ser ni mest fram emot i Sälen?
Det är ju jätteroligt att O-Ringen anordnas i Sälen igen, det känns som vår hemarena då vi är ett företag från Dalarna. Vi hoppas det blir lika välbesökt som tidigare och att vädret visar sig från sin bästa sida.

 

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision