Sälen bjuder på upplevelser

Under sommarens O-Ringen i Sälen finns det mycket att uppleva. Drömorientering på fjället förstås, men sommar-Sälen bjuder på en hel del annat också, allt ifrån crosscountry cykling till äventyrsbad och bio.

cykel i Sälen

Foto: Skistar, fotograf: Daniel Rönnback

Experium
Experium är Sälens upplevelsevärld med äventyrsbad, spa, saunavärld, träningscenter, bowling, bio och restauranger och caféer. I Experium finns massor att uppleva under ett och samma tak.

Mat och fika
O’Learys och Wayne’s Coffee erbjuder allt från rejäla hamburgertallrikar till god fika i mysiga miljöer. Lodgebaren på Ski Lodge är Lindvallens mysigaste vardagsrum. Här finns fika, lättare rätter och drycker.

Äventyrsbad
Med fartfyllda rutschkanor, inomhussurfing, bubblor, vågor, strömmar och pooler för de minsta är badet något för alla åldrar. Fika finns i poolbaren.

Saunavärld och Spa
I Saunavärlden finns en lugn och rogivande miljö. Njut av olika saunas, varm källa, isvak och relaxrum med fjällutsikt. Koppla av med en välgörande behandling, ritualen Sauna Experience eller egna kurer.

Bowling och Bio
I Experium finns tolv topp-moderna banor och många roliga sport- och bilspel. I byggnaden finns även en biograf där de senaste filmerna från SF visas i både 2D och 3D.

Mer att uppleva
Ett flertal butiker erbjuder allt från sportartiklar och kläder till accessoarer och inredning om du är shoppingsugen. Här hittar du även en träningsanläggning, lekland för barnen, frisör samt naprapat.

Här hittar du mer om vad som finns på Experium.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Crosscountry cykling
Vid Lindvallen finns XC-cykling som passar alla, med fina grusvägar, skogsvägar och stigar i olika svårighetsgrader och karaktär. Våra XC-leder utgår ifrån ledcentralen på Snötorget. Vill du cykla på fjället tar du liften upp från Gustavtorget. Cykel finns att hyra på SkiStarshop Gustavtorget.

Mer information om lederna finns vid ledcentralen på Experiumtorget och på skistar.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bike Park vid Gustavstorget
Sälen Bike Park ligger i Gustavbacken med downhillcykling för för barn, nybörjare men även de som söker en större utmaning. Cykeln tar du bekvämt med dig upp i stolliften. Det finns sex leder i olika svårighetsgrader; blå, röda och en svart.

SkiStarshop– cykelhyra och cykelservice
På SkiStarshop Gustavtorget kan du hyra det mesta i cykelväg. Vi har cyklar för downhill, crosscountry, landsväg, cyclocross, barn och junior. Nytt för i år är att vi har ännu fler eldrivna mountainbikes att hyra. I vår fullsorterade verkstad utför vi service på cyklar samt har försäljning av reservdelar och tillbehör. Skyddsutrustning finns självklart att hyra och köpa.

Shopping vid Sälfjällstorget
SkiStarshop Concept Store är en stor butik med kläder, skor och utrustning för fjällsport, både sommar och vinter.

Trollskogen i Hundfjället
I Trollskogen bor Sälens troll som spelar och sjunger varje dag, även under sommaren och hösten. Ta med hela familjen på en lättare vandring genom den gamla urskogen, det finns gott om mysiga fikaplatser. Våffelstugan i Trollskogen har öppet för lättare mat och fika.

Du mer om upplevelser här på Skistar.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision