Världslöpare klara för O-Ringen i Sälen

Deltagare har man redan i stor mängd. Nu kommer också världseliten. Regerande världsmästarna Annika Billstam och Thierry Gueorgiou är klara för O-Ringen i sommar.

Thierry
Annika

­- Ett härligt besked som innebär att våra elitklasser håller högsta kvalitet, kommenterar en nöjd Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i dalafjällen.

O-Ringen avgörs mellan 23 juli och 29 juli med dagsetapper vid Högfjällshotellet och vid Lindvallen i Sälen. Löparna kommer att orientera på flera av de klassiska fjällen som Köarskalsfjället, Storfjället och Sälfjället.

Även om det är flera månader kvar till sommarens fjälläventyr pekar allt på att det blir rekordbra tävlingar. Anmälningarna strömmar in och i dagsläget är nästan 12 000 löpare från 29 nationer anmälda. Förra gången O-Ringen var i Sälen, 2008, deltog över 24 000 löpare som gjorde långt över 100 000 starter under de fem dagsetapperna.

- Sälen är en speciell plats för mig. Inför flera mästerskap har jag tränat och förberett mig i dalafjällen. Bra kartor och naturen och miljön är fantastisk för orientering, säger Frankrikes världsess Thierry Gueorgiou, som naturligtvis seglar upp som storfavorit till slutseger i O-Ringen Sälen 2016.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision