VM-laget på O-Ringen i Sälen

I år går VM på hemmaplan med Tanum och Strömstad som värdkommuner. Det svenska VM-laget har redan börjat sin uppladdning, och i sommar kommer de till O-Ringen i Sälen. Förbundskapten Håkan Carlsson berättar mera.

Håkan C

Hej Håkan, 2016 med VM på hemmaplan, hur känns det?
Väldigt inspirerande och roligt! Det är något som jag verkligen har sett fram emot och jobbat hårt mot länge, så att det närmar sig känns både pirrigt och kul.

Vad har laget för mål 2016?
Vi har flera olika mål. Dels vill vi komma till VM i Bohuslän väl förberedda; när det drar ihop sig vill vi kunna lita på våra förberedelser och ha en fantastisk vecka tillsammans.
Dels har vi ett resultatmål, där vi siktar på sex medaljer varav två guld.

Ni har redan börjat uppladdningen med ett vinterläger i Idre, hur ser planerna ut framöver?
Nästa gemensamma läger är i mitten av mars nere i Strömstad. Då fokuserar vi på att få till riktigt bra och relevanta träningar inför det som väntar på VM.

Hur är läge i laget idag?
Överlag ser det bra ut med truppen! Vi har ju en fantastisk bredd och många som kan leverera resultat på en väldigt hög nivå. Det såg vi inte minst i Skottland i somras då vi gjorde ett riktigt bra VM-resultat, trots många tunga återbud och löpare som inte nådde sin fulla potential. Vår toppbredd är viktig – den kan lägga grunden för en svensk VM-succé i sommar. Andra viktiga faktorer för att nå goda resultat handlar om flexibilitet, att löparna kan optimera upplägget för just dem, och det prestationsklimat vi har i landslaget.

Delmål på vägen fram till VM, vilka är de viktigaste?
Tävlingsmässigt blir världscupsturnén i Polen och EM i Tjeckien riktigt roliga och viktiga delar. De tävlingarna blir också bra värdemätare och ypperliga tillfällen att slipa på tävlingsrutiner i internationell kontext, även om terrängen på hemma-VM borde passa oss ännu bättre om vi skall generalisera för hela laget. Sedan tror jag mycket på det koncept vi har med tidig uttagning av VM-truppen, redan i mitten av juni, och därefter, under sommaren, en mix av tillfällen då hela laget är tillsammans för gemensamma förberedelser och för att bygga prestationsklimatet med flexibla lägerdagar för olika löpare.

Laget kommer att ladda i Sälen under O-Ringen, varför har ni valt att vara på plats där?
Miljön i Sälen är ju fantastisk att vara på, både tränings- och tävlingsmässigt. O-Ringen är en fest att vara med på och vi ser mycket fram emot att möta fans, media och samarbetspartners under O-Ringen.

Vad ser du mest fram emot i Sälen?
Som förbundskapten ser jag mest fram emot fina och utvecklande dagar för landslaget. Jag hoppas också jag få provspringa någon elitbana och njuta av den fantastiska fjällterrängen, spika någon lurig kontroll på skrå och bara känna att allt flyter.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision