Lär dig orientera som världens bästa på fjället

Den 13-faldige världsmästaren i orientering, fransmannen Thierry Gueorgiou, har genom åren, vid ett flertal tillfällen, förberett sig inför sina mästerskap i just Sälenfjällen. Här finns backar, teknisk utmanande orientering och en miljö lätt att koppla av i.

Thierry Gueorgiou under tävlingen 3+3 2015. Foto: David Andersson

Förra sommaren, inför VM i Skottland 2015, valde Thierry att förlägga ett av sina avslutande läger inför mästerskapet i anslutning till Malungs OK´s tävlingar 3+3. På den andra etappen, långdistans på Flatfjället och med en bana över 13 770 meter, segrade Thierry efter ett fint lopp på tiden 69:17 vilket ger en kilometertid på 5:02 min/km.

Som förberedelse inför O-Ringen till sommaren kan du nu springa samma bana i tanken i programmet "Running Wild". För att testa klickar du på länken, fyller i ditt namn och "starta running wild".

Testa 3+3 långdistans 2015 i Running Wildlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också kolla på återuppspelningen från loppet i 2drerun och se hur Thierry löste vägvalen över fjället.

Så här löste Thierry Gueorgiou vägvalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Orienteringsmomentet på Flatfjället är mycket likt det du kommer att möta på etapp 1-4 under sommarens O-Ringen. Givetvis kommer svårighetsgraden på din bana följa de regler som gäller för respektive klass och exemplet på Thierry är från den svårigaste nivå av tävlingsbana (svart nivå).

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision