O-Ringen 2019 arrangeras i Kolmården

2019 års upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsäventyr, arrangeras i Kolmården med Norrköping som huvudort. Arrangemanget, väntas locka upp emot 25 000 personer till regionen sommaren 2019.

Kolmården

Sommaren 2019 är O-Ringen tillbaka i Norrköping. Det är andra gången arrangemanget gästar staden, senast var 1987, fjärde gången det går i Östergötland och första gången det kommer att samarrangeras med föreningar från Södermanland.

– Att få ett så pass stort idrottsevenemang som O-Ringen till Kolmården med Norrköping som huvudort är naturligtvis glädjande för kommunen, näringslivet och våra 13 funktionärsföreningar, säger Jonny Karlsson, sammankallande i den lokala arbetsgrupp som har tagit fram konceptet för O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping.

På Himmelstalund i Norrköping kommer O-Ringen att förlägga sin O-Ringenstad med cirka 10 000 campinggäster, mattält, underhållning, sporttält och marknadsgata. O-Ringenstaden blir navet i arrangemanget där deltagarna kommer vistas 17-27 juli 2019. Himmelstalund, Kolmårdsterrängen och regionens starka turistutbud ger fina förutsättningar för ett O-Ringen av högsta kvalité.

– O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping erbjuder fina tävlingar i den storslagna Kolmårdsterrängen och en närhet till många besöksmål, Kolmårdsregionen är ett guldkorn för O-Ringen, säger Henrik Boström, VD för O-Ringen AB.

Norrköpings kommun står bakom arrangemanget och kommer som värdkommun att vara med och bidra i både planeringen och genomförandet av arrangemanget.

– Senast O-Ringen hade sin huvudort i Norrköping så deltog drygt 17 000 personer och i och med tävlingens utveckling räknar vi med att locka minst lika många 2019, säger Johan Bergerfalk från Upplev Norrköping AB.

De 13 funktionärsföreningarna är:
Björkfors GOIF, Finspångs SOK, GOIF Tjalve, IFK, Linköping OS, Linköpings OK, Matteus SI, NAIS Orientering, Nyköpings OK, OK Denseln, OK Hällen, OK Kolmården, OK Måsen, OK Skogsströvarna

Norrköping

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision