Vi tar pulsen på O-Ringen Sälen

2016 är här, om några månader är det dags för O-Ringen i Sälen. Vi har träffat generalsekreterare Jimmy Birklin för att höra hur det går med förberedelserna inför årets folkfest.

Jimmy

Nu är det 2016, inte långt kvar till Sälen, hur är läget just nu?
Bara bra, vi ligger i fas och lägger pusselbit för pusselbit.

Du var ju med 2008, hur känns 2016 jämfört med 2008?
Vi ligger helt klart bättre till. Av naturliga skäl nu när det finns en fast organisation behöver vi inte lägga lika mycket tid på utvecklings och rutinfrågor som vi gjorde 2008 då dessa finns eller jobbas med kontinuerligt över tid. Lokala organisationen 2016 har också en erfarenhet av vad som är viktigt att lägga tid på. Det finns många saker som man skulle vilja åstadkomma, frågan är dock om den åtgärden kommer till gagn för merparten av deltagarna? Speciallösningar för individer eller mindre grupper i stora arrangemang går inte ihop då detta oftast är väldigt resurs- och funktionärskrävande.

Vad får jag som deltagare möta i Sälen?
Fantastiska och varierande orienteringsmarker och vidder där olika utmaningar väntar på de olika etapperna. Ett O-Ringentorg som man vill återkomma till flera gånger under sin vistelse.

Vad är på gång den närmaste tiden?
I planeringen ligger att nu i februari att sjösätta den stora funktionärsrekryteringen.

Diverse uppstartsträffar sker för de funktionärer som tagit på sig olika ansvarsuppgifter.

Vi övergår också mer och mer i organisationen från övergripande planering till mer och mer detaljerade planer.

Avstämningar och reda ut gränsdragningar, mellan olika ansvarsområden så att vi inte missar något, och hur vi rent praktiskt löser uppgifterna finns också högt upp på agendan.

Kartor, banläggning mm, vad kvarstår att göra?
Kartorna är i princip klara, teoretiska justeringarna är det som kvarstår. Likaså gäller det banläggningen. Eftersom vi är i fjällen och snön ligger djup, i värsta fall långt som in i juni så finns ingen tid kvar för praktiska justeringar.

Vad är de stora utmaningarna just nu?
Att få ihop logistiken och dimensioneringen av bussningen efter som alla (undantag MTB-O och Pre-O) ska åka buss till etapperna.

Vad ser du mest fram emot i Sälen?
Att få bjuda världens orienterare på ett dröm O-Ringen oavsett ambitionsnivå. Ett O-Ringen man bär med sig i många år framöver.
Vi brinner för att göra vistelse på O-Ringen 2016 så bra som möjligt och vi har en stark gemensam drivkraft – att skapa ett dröm O-Ringen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision