O-Ringen Borås 2015 blev en ekonomisk succé

Sedan tidigare har undersökningar visat att deltagarna tyckte att O-Ringen Borås 2015 var en succé. Nu står det klart att arrangemanget även blev en ekonomisk framgång!

Borås

Bäst gick det för de 17 funktionärsföreningarna som tillsammans får dela på 5,2 miljoner kronor, en miljon bättre än vad som var förväntat/budgeterat:

- Det känns väldigt glädjande att funktionärsföreningarna får en så stor ersättning för det fina arbete som de gjort under O-Ringen i Borås, säger Maria Krafft Helgesson generalsekreterare för O-Ringen Borås 2015.

Resultatet för O-Ringen AB blev 1,3 miljoner kronor efter det att Svenska orienteringsförbundet fått 1,9 miljoner kronor i licensavgift och funktionärsföreningarna fått sin ersättning för utfört arbete på 5,2 miljoner kronor.

- Det känns fantastiskt roligt att vi har lyckats så bra ekonomiskt, säger O-Ringen AB:s VD Henrik Boström.

O-Ringen bolagiserades för två år sedan. O-Ringen AB är idag arrangör av O-Ringen och har sedan starten gjort flera större förändringar av arrangemangets organisation och styrning.

- Vi har arbetat målmedvetet med ekonomisk styrning, uppföljning och fört in en kostnadsmedvetenhet i hela organisationen. Det har varit nödvändigt att jobba hårt med dessa frågor för att säkra O-Ringens attraktivitet för alla parter på sikt och det är därför extra kul att det nya arbetssättet har fungerat och ger utdelning redan 2015. Mycket tack vare de fina insatserna från funktionärsföreningarna i Borås. Nu återstår att göra detta år efter år, säger Henrik Boström.

O-Ringen AB tar nu sikte på kommande års arrangemang där årets resultat kan komma till nytta.

- Ett starkt ekonomiskt resultat innebär att vi kan utveckla arrangemanget ytterligare, vilket är väldigt viktigt. Vi vet att våra deltagare främst vill ha bra kartor, bra terräng och bra banor, något vi ska satsa extra på, avslutar Henrik Boström.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision