Karl Bengtssons väg till O-Ringen i Sälen

Inför O-Ringen i Sälen har vi valt att följa Karl Bengtssons förberedelser och satsning. Här berättar han mera om träningsläget i vintermörkret.

Karls Bengtsson

Hur går det med träningen inför Sälen?
Träningen inför Sälen går bra. Jag har efter att tagit det lite lugnt i oktober satt igång med träningsåret 2015/2016. Jag har tagit hjälp av Elit-Orienteraren Ludvig Åhlund att lägga upp ett träningsprogram för mig, som är anpassat efter min nivå och mina förutsättningar samt mål.

Vad lägger du mest fokus på för tillfället?
Just nu ligger fokus på att bygga en bra grund både inom styrka och uthållighet.

Det sker dels genom inomhusintervaller och sprintintervaller utomhus. På söndagar är det gemensamma långpass. Detta kompletteras med 1-2 styrkepass i veckan.

På tekniksidan jobbar jag också mycket med grunderna, speciellt på söndagarna då det är träning med karta.

På den mentala sidan jobbar jag att hålla uppe koncentrationen under ett helt pass och även med det inre samtalet och försöka vända negativa tankar om trötthet m.m till positiva tankar.

Från Lena och Williams artiklar har jag främst tagit fasta på det här med mål och att ha ett syfte med träningen i allmänhet, det tror jag är viktigt nu när vintern kommer med många mörka timmar då man kanske inte alltid är sugen att ge sig ut och träna.

Vad ser du mest fram emot i Sälen?
Till Sälen ser jag först och främst fram emot att se om träningen jag kommer lägga ner framöver kommer ge resultat. Den fysiska biten är jag inte så orolig för, den stora utmaningen kommer bli det tekniska och det mentala. Förhoppningsvis kommer det att gå bra.

Drömmen skulle vara att få börja första dagen med ett bra lopp och att veckan sedan fortsätter i den riktningen.

Vad har du för tips till andra som ska springa i Sälen?
För andra som ska springa i Sälen skulle jag tipsa om att försöka börja och bygga upp successivt med löpning så att man har orken att tävla flera dagar i rad, att vara fysiskt starkt så att man inte är helt slut ute på banan för då kommer ofta fler onödiga misstag också.

Vill du läsa mera om Karls satsning så hittar du artiklar i O-Ringentidning nr 3 och 4 - 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision