5 saker som gör O‑Ringen till ett unikt äventyr

För många är O‑Ringen årets höjdpunkt. En vecka fylld med spännande saker som är relativt unikt i idrottssverige. Men vad är det som gör O‑Ringen så fantastiskt? Vi försöker reda ut de främsta sakerna som är speciellt med O-Ringen.

1. En unik semestervecka

Det är inte ofta man kan kombinera semester och idrottande på ett så underbart sätt som man kan med O‑Ringen. Det är fantastiska tävlingar av hög kvalitet. Det vet de flesta som varit med eller hört om O‑Ringen men det är mer än bara tävling. Att få upptäcka nya platser varje år. Att man har tid att göra annat mellan loppen och att få träffa gamla och nya vänner. Det sätter sin prägel.

2. Alla kan delta

Orienteringen och i synnerhet O‑Ringen är fantastiskt på det sättet att alla kan vara med och delta oavsett ålder och nivå på orienteringskunnskaper. Det är få andra sporter som tillåter att hela familjen kan delta samtidigt under samma lopp och utefter sina egna förutsättningar. På arenorna skymtar man allt ifrån 5åringar till 90åringar som letat punkter i skogen.

3. Folkfesten

När man läser rubriken ‘Folkfest’ så låter det inte så unikt jämfört med andra arrangemang men det finns något speciellt med O‑Ringen ändå. Det bottnar sig nog lite i att alla kan vara med och delta. Något som är svårt att sätta ord på om man inte själv besökt O‑Ringen med det finns något speciellt med den öppna och härliga miljön på arena och O‑Ringenstad.

4. Gemenskapen

Att få dela med sig av sina äventyr under dagen och berätta om sitt lopp, ett lopp som pågått i samma marker som den bredvid dig har kämpat sig igenom skapar en unik gemenskap. Ett evenemang där folk från hela världen flockar sig till för att få ta del och få uppleva det unika arrangemanget. De som är veteraner i O‑Ringen vet hur fantastiskt det kan vara med det gemensamma långbordet mellan husvagnar och tält.

5. Sporten

Många har provat orientering nån gång i sitt liv men O‑Ringen är unikt i sin del av sporten. Skogen fylls till bredden med orienterande deltagare, vissa mer vilsna än andra och vissa mer seriösa än andra också. Det bäddar för en unik upplevelse. Det är inte bara att orientera sig på banor av världsklass som gäller, utan man måste klara av att inte ryckas med när någon springer bredvid. Följer man med fel person så kan man hamna på fel plats. Det har hänt de flesta. Men ändå finns tryggheten alltid där, att… ifall jag skulle bli vilsen. Då finns alla dessa människor där som ett skyddsnät.

För många, inklusive mig är O‑Ringen ett av årets absoluta höjdpunkter och något man inte får missa. Nu har jag knåpat ihop 5 av de väldigt många saker som gör O‑Ringen unikt och bra. Har du aldrig besökt ett O‑Ringen så är det ett par fantastiska år framöver med bland annat fjällorientering i Sälen 2016, skön vildmark i Värmland 2017 och den vackra Höga kusten 2018.

För dig som har deltagit på O‑Ringen så är vi nyfikna på vad som gör O‑Ringen unikt för er och gör det till något man inte får missa? Hör av er till oss via twitter på @oringenofficiallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, instagram @oringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via facebook.com/oringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision