Generalsekreterare för Höga Kusten 2018 på plats

Vi har träffat Clas Engström, sedan i september tillträdd Generalsekreterare för Höga Kusten 2018.


Så här knappt 1,5 månad gammal i din nya roll som Generalsekreterare för O-Ringen Höga Kusten 2018, hur känns det?

Just nu är det rätt omtumlande, som alltid när man byter jobb, men det känns jätteroligt att komma igång med arbetet. Det finns en stor nyfikenhet och engagemang från funktionärsföreningarna, kommunen, och även från Öviksborna som  minns arrangemanget från 1994 som något mycket positivt.

I den fas ni befinner er nu knappt 3 år innan arrangemanget vad jobbar ni med just nu?

Vi har precis börjat titta på vilka som vill ta roller som huvudfunktionärer, diskutera med markägarna för etapperna och få till ett bra avtal med kommunen kring hur vi ska samarbeta. Det mesta kommer att kretsa kring dessa frågor under det första året.

Vad har du för bakgrund?

Jag är ekonom och har jobbat som VD för ett forskningsinstitut här i Örnsköldsvik de senaste 6 åren. Innan dess har jag bl.a. jobbat som konsult, på bank och på universitet.

Orienteringsmeriter?

Lång och trogen tjänst skulle man väl kunna sammanfatta mina meriter med. Tränade rätt mycket som junior på 80-talet sedan har det varit motionsnivå. Numer är jag aktiv i klubben på ungdomssidan och har en dotter som tycker att orientering är roligt.

Slutligen vad kan deltagarna se fram emot under Höga Kusten 2018?

Härliga möjligheter att turista i världsarvet Höga Kusten före och efter arrangemanget, och se de fantastiska miljöerna i Nordingrå, Skuleskogen och på Ulvön. En O-Ringenstad som är belägen i Örnsköldsviks centrum blir en spännande nyhet. Det kommer också att vara möjligt att cykla till alla etapper. Dessutom bjuder den ångermanländska kustterrängen på många olika utmaningar: Härliga hällmarker, tekniskt utmanande sluttningar, tuff kupering och snabb tallhed! Dessutom har vi hittat några riktigt vassa områden för MTB-O!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision