VM laget 2016 till O-Ringen i Sälen

Nu är det klart att det svenska VM-laget i orientering kommer till Sälen och O-Ringen nästa sommar.
- Sälen blir ett perfekt avstamp och ett utmärkt tillfälle att toppa formen inför VM. Jag ser fram emot tuffa träningar och tävlingar i fjällterrängen, hälsar förbundskaptenen för det svenska landslaget i orientering Håkan Carlsson.

Buss

O-Ringen i Sälen avgörs mellan den 23e juli och 29e juli med etapper vid Högfjällshotellet och Lindvallen i Sälen. Parallellt är det också tävlingar för cykelorienterare och precisionsorienterare i Rörbäcksnäs och vid Hundfjället.

Uppemot 25 000 deltagare från hela världen förväntas komma till nästa sommars stora idrottsfest i Sälenfjällen. O-Ringen i Sälen kan i så fall bli den största orienteringstävlingen någonsin.

Några som inte vill missa chansen att delta i festen är det svenska VM laget. Som ett led i att toppa formen inför hemma-VM i Strömstad/Tanum senare under hösten väljer blågult att förlägga en av sina uppladdningar i Sälenfjällen.

­- Vi vet vad vi får i form av bra kartor, rejäla träningar och tävlingar, bra boende och härlig fjällmiljö. Dessutom får vi i VM-laget tid några dagar innan O-Ringen startar att vara tillsammans och möjlighet att träffa våra supporters före, under och efter tävlingarna, förklarar Håkan.

Flera löpare från andra landslag förväntas göra svenskarna sällskap, O-Ringen 2016 kommer med säkerhet att erbjuda spännande dueller och en uppladdning inför VM på hemmaplan.

Bakom O-Ringen i Sälen 2016 står 17 dalaklubbar från Ludvika i söder till Särna i norr. Målet för dalaklubbarna är att genomföra det bästa och största O-Ringen någonsin. 

Fakta VM uppladdning
Deltagare under uppladdningen är svenska VM laget 2016.
Uppladdningen sker onsdag den 20e till lördag den 23e juli.

 

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision