Jätteintresse för
O-Ringen i Sälen 2016

Intresset för O-Ringen 2016 i Sälen är på väg att spräcka alla prognoser. På bara två veckor har närmare 13 000 bäddar bokats för tävlingen som avgörs först nästa sommar.  

- Jag måste erkänna att jag är lite chockad över den tidiga anstormningen. Tydligt är att orienterare i Sverige och från utlandet vill försäkra sig om en plats i den orienteringsfest vi kan se fram mot i juli 2016, säger Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen. 

O-Ringen öppnade bokningen för boende 15 april. Nu i månadsskiftet april-maj är närmare 13 000 bäddar i stugor, lägenheter och på hotell i Sälenfjällen bokade. Campingen och anmälan till O-Ringen öppnar först i juli 2015.

Inte ens förra gången O-Ringen kom till Sälen var det samma efterfrågan från start av boendebokningen. Tävlingen 2008 som lockade hela 24 375 deltagare som orienterade under fem dagar i fjällterrängen är den näst största O-Ringen genom tiderna. Nu kan rekordet 25 021 orienterare vara i fara.

Vi har lite utmanande sagt att det är dags att slå rekordet från Falun 1985. Med den här starten har vi lagt en bra grund i vårt rekordförsök. Vi har skruvat på, och finjusterat, konceptet från 2008, och är säkra på att vi kan erbjuda något alldeles extra för alla deltagare oavsett om man är världselit eller motionär.

Anstormningen vi ser nu känns verkligen inspirerande för det fortsatta arbetet för hela organisationen, säger Jimmy Birklin. 

Har du och din klubb ännu inte bokat boende i Sälen, du hittar länkarna till anläggningarna på oringen.se/2016.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision