O-Ringen Sälen 2016 sätter Rörbäcksnäs på världskartan

Under O-Ringen i Sälen sommaren 2016 kommer tävlingarna i Mountinbikeorientering (MTB-O) att avgöras i terrängen kring Rörbäcksnäs i norra Dalarna. Där kommer deltagarna i MTB-O att köra om totalsegern. 

Vi är mycket glada att vi kan erbjuda deltagare från hela världen en chans att tävla i Rörbäcksnäs. Här har vi Sveriges bästa skogscykelområde och en fantastisk terräng för MTB-O. Jag kan lova att ingen blir besviken, säger tävlingsledaren Annika Engström.

Skogarna runt Rörbäcksnäs innehåller ett fantastiskt stigsystem för cykelåkning i skog och mark. I samarbete med Rörbäcksnäs IS väljer nu O-Ringen i Sälen 2016 att lägga alla tre etapper i MTB-O till det lilla samhället på gränsen mot Norge.

Terrängen är en blandning av hedmark med fina stigar, småskalig jordbruksbygd och med mindre vägar med passage genom gårdsplaner och snabba grusvägar. Tre tävlingsetapper i underbar skogsterräng i Rörbäcksnäs och två olika träningsområden i fjällmiljö kan ge cykelorienterarna en riktig drömvecka på O-Ringen 2016.

O-Ringen i Sälen 2016 arrangeras av 18 dalaklubbar. Tävlingarna beräknas locka drygt 25 000 deltagare. Dalaklubbarnas målsättning är att övertrumfa deltagarrekordet från O-Ringen i Falun 1985.

MTB-O tävlingarna i Rörbäcksnäs förväntas få 1 500 starter.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision