Pod #86 - Allt inför WOC 2017 i Estland med Håkan Carlsson

Radio O-Ringen podcast och Per Forsberg åkte till Örebro för att kolla läget inför VM i Estland.

Pod 86 Håkan Carlsson

Det är dags för VM i orientering. Denna gång i Estland med Tartu som huvudort. Dit åker det svenska laget med stora förhoppningar och ambitioner.

-Detta är den starkaste truppen jag någonsin haft, säger Håkan Carlsson.

Vid förra årets VM i Sverige och Strömstad/Tanum blev Sverige bästa nation och målsättningen är densamma i år även om medaljmålet har skruvats upp ytterligare. -Målet är sex medaljer varav tre guld, berättar Håkan Carlsson i podden. Tre guld blev det även ifjol i Sverige, Jerker Lysell vann sprinten och Tove Alexandersson vann både medel- och långdistansen vilket betyder att de har friplatser i årets VM.

Även den beryktade estniska terrängen avhandlas i podden, där det är en liten annorlunda typ av terräng än vad ånga är vana vid. Det är mycket grönt och ganska diffust på många ställen.

-Framförallt området där långdistansen kommer att avgöras är ett område där det krävs att man är redo och beredd på att kämpa och fightas hela vägen runt, konstaterar Håkan Carlsson.

Radio O-Ringen podcast #86 med allt inför VM. Ladda ner och lyssna för att vara väl förberedd när du ska följa VM från Estland mellan den 30 juni-7 juli.

Lyssna på den via acast, iTunes eller här.länk till annan webbplats

Synpunkter, kommentarer eller önskegäster, radio@oringen.se.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision