Pod #81 - Anders hoppas på lyft när MtbO blir 5-dagars

När årets O-Ringen arrangeras i Värmland och Arvika till sommaren så har MtbO vuxit till fem dagar mot tidigare tre.

Pod 81 Anders

När årets O-Ringen arrangeras i Värmland och Arvika till sommaren så har MtbO vuxit till fem dagar mot tidigare tre. Anders Stjerndal är engagerad i Samordningsgruppen för MtbO i det Svenska Orienteringsförbundet och naturligtvis positiv till O-Ringens utökningen av tävlingarna till sommaren.

-Förhoppningsvis leder det till fler deltagare när det nu blir fem dagar, säger Anders Stjerndal i Radio O-Ringen podcast #81.

I denna podcast pratas det en hel del MtbO och hur denna disciplin ska kunna bli ännu större och än mer attraktiv för att locka fler utövare. Det blir också en hel del om ledarskap och Tiomila. Anders Stjerndal vunnit Tiomila, med IFK Södertälje 1986 och varit förbundskapten för det svenska landslaget i orientering i slutet av 1990-talet samt början av 2000-talet. Numer är det dock MtbO som gäller.

-Som för många andra som kör MtbO så är det ganska ofta så att vi har svårt att springa på grund av problem knän och annat så då blir MtbO en perfekt sport om man gillar orientering, berättar Anders Stjerndal.

Lyssna till Radio O-Ringen podcast #81 där Per Forsberg samtalar med Anders Stjerndal. Du hittar den på acast, iTunes och här.länk till annan webbplats

Kommentarer, synpunkter och annat till radio@oringen.se.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision