Etappöversikt

klicka på kartan för att öppna den i ett större format i nytt fönster

OL

Etapp 1, Trillevallen

Det blir en mjuk start med fjällnära terräng. De längre banorna kommer passera björkskogsbältet precis nedanför kalfjället, en terrängtyp som är väldigt snabblöpt. Längre ned i området är det granskog med mindre sikt, men fortsatt god löpbarhet. Här finns också gott om myrar. Myrarna är ofta både tydliga som ledstänger och mer lättlöpta än vad många är vana vid, vilket gör det oklokt att undvika dem.

Etapp 2, Trillevallen

Nu tas alla deltagarna med upp på kalfjället – de kortaste banorna kommer att springa i kanten på kalfjället, de andra banorna uppe på kalfjället. Det är uppåt till starterna vilket gör att vi kommer att springa utför mot mål. Den andra etappen bjuder på färre myrar än den första etappen. Uppe på kalfjället är det väldigt god sikt, men i sluttningarna gäller det att hålla riktningen så att man inte halkar ner för långt eller går för högt upp. För den som glömmer bort sig är det lätt att fastna på utsikten. Njut gärna av vyerna, men håll koll på kartan. Denna etapp kommer att bjuda på den högst placerade kontrollen någonsin i O-Ringens historia.

Etapp 3, Ånn (Elitsprint Åre By för Elittouren)

Den tredje etappen drar vi västerut till Ånn. Området är katten bland hermelinerna. Fjällnära men inget kalfjäll. Här bjuds det på björk- och granskog. Ett parti i början och slutet av banorna har tallskog med sandbotten och sandåsar. Bortre delen är mer likt de andra etapperna i O-Ringen, myrar och höjdpartier. Det som är utmanande är att klara av tempoväxlingen, från sandåsarna till myrarna. Målområdet i Ånn är otroligt vackert med fjällen i bakgrunden!

Etapp 4, Åre Björnen

Nu är det dags för medeldistansen. Terrängen bjuder på olika karaktärer beroende på var du ska springa. De svarta banorna kommer till stor del gå i en brant sluttning där skråorientering utan tydliga ledstänger blir den största utmaningen. Övriga banor får snällare lutning i ett område med mer öppna och bevuxna myrar och stigar. Sluttningsorienteringen är också här viktigt att behärska, så kolla kompassen ofta.

Etapp 5, Åre Björnen

De korta banorna springer i ett flackt område där terrängen är uppsplittrad av myrar, stigar, bäckar och en del hyggen med varierande ålder. Bitvis detaljfattigt, så håll i er och följ med på kartan och håll riktningen noggrant. Längre upp mot Åreskutan nyttjar de längre banorna området i kanten av kalfjället och en mer detaljerad sluttning. Här gäller det att verkligen hålla koll på höjdkurvorna och alla myrar mellan höjder och sänkor.

MTBO

Etapp 1-2 Östersund

Etapp 3 Järpen

PreO

Etapp 1-3 Vålådalen

Etapp 4-5 Järpen

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision