Häftiga terrängområden och storslagna vyer väntar i Åre!

O-Ringen 2022 kommer att bli något utöver det vanliga. Missa inte den här unika chansen att ta din orientering till nya höjder.

Det blir tre olika målområden när O-Ringen 2022 kommer till Åre. De två första etapperna avgörs i Trillevallen vid foten av Välliste. Den tredje etappen avgörs i Ånn, cirka 32 km väster om Åre by och de två sista etapperna avgörs i Åre Björnen.

– De två första etapperna bjuder på en av de vackraste målplatserna vi kan hitta, nämligen vid kanten på Välliste i Trillevallen. Här har vi en möjlighet att väldigt snabbt från målområdet på väg upp till start få kontakt med kalfjället. Trillevallen är helt magiskt vackert och toppen ligger på 1025 meter över havet, berättar en entusiastisk Martin.

Målområdet blir den stora grusplanen nedanför liftarna och på vintern parkerar flera hundra bilar här när skidåkarna njuter av Trillevallens vackra natur.

– En av etapperna kommer gå uppe i ren fjällterräng i Trillevallen. Så gott som samtliga banor passerar slalombackarna på väg ner mot målet. Den andra etappen kommer att bjuda på skiftande terräng- karaktär med allt från detaljfattig och svår fjällskog till mer intensiva kartläsningsområden och för de längre banorna också inslag av kalfjällsorientering, sammanfattar Martin.

Efter de två första etapperna i Trillevallen kommer de tävlande att färdas västerut mot den norska gränsen och till Ånn där den tredje etappen avgörs på O-Ringen i Åre 2021. Det här är en oerhört vacker fjällby där stora delar av tävlingsområdet bjuder på en utsikt över Jämtlands fjällvärld, området karakteriseras av branta åsar i den södra delen, den vilda Harån som rinner genom terrängen och partier med gropterräng vilket är ovanligt i västra delen av Jämtland.

Den fjärde och femte etappen kommer att avgöras i en av Åres byar nämligen Björnen. Åre Björnen ligger strax öster om Åre by och upp mot Åreskutan. Här finns det idag ett stort liftsystem som är hopbyggt med övriga Åre och dessutom finns mängder av stugor och hotell i området.

– Terrängen runt Åre Björnen är rolig och klurig.

Den avslutande jaktstartetappen kommer att avgöras på Åreskutans östra kant där trädgränsen tangeras för de längre banorna, övriga kommer att få fjällkänsla över en del större tuffa myrpartier, innan banorna återigen viker ned i skogen där hela veckan slutligen ska sammanfattas och de sammanlagda segrarna koras! berättar Martin.

– Vi har hittat tre riktigt fina områden för våra etapper. Jag är övertygad om att de som väljer att komma hit till Jämtland och Åre 2021 kommer att åka härifrån med ett leende på läpparna och en längtan att snart återvända. Däremot kan vi inte garantera att alla åker härifrån som segrare, skrattar Martin.

Åreskutan med skog nedan

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision