2012-03-16

7000 anmälda till O-Ringen i Halland

Under onsdagen så kunde det noteras att 7000 deltagare hittills har anmält sig till O-Ringen i Halland. En jämförelse med 2011 års upplaga i Hälsingland, så hade i fjol drygt 3900 anmält sig vid samma tidpunkt.

Ordinarie anmälan och nästa anmälningsstopp till O-Ringen Halland 2012 är den 15:e maj. Samma anmälningsstopp gäller för O-Ringen MTB-O och Hallands 3-dagars. Efter att anmälningsläget legat relativt stilla under vintern så tillkommer det nu många nya anmälningar varje dag.
-Vi märker att orienteringssäsongen nu har kört igång i södra Sverige, och att man på allvar börjar att planera för O-Ringen i sommar, säger Patrik Söderqvist Marknadschef vid O-Ringen.
Intresset inför Halland är stort och till Hallandspremiären som gick av stapeln den gångna helgen, genomfördes fler än 2500 starter. Det var många som passade på att testa Hallandsterrängen inför sommarens O-Ringen i Halmstad, bl.a. landslagslöparen Johan Runesson, Göteborg Majorna OK.
-Jag vann en distans på O-ringen förra året och jag siktar på att vara topp-3 i år. Men det kommer att bli tufft, säger Johan till Hallandsposten.

Förutom att anmäla sig är det också hög tid att börja planera för boendet i Halmstad.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar

KOMMANDE ÅR »

 • 5-Dagars Nostalgirace genomfört vid tre tillfällen under O-Ringenveckan
  O-Ringen 140723
  Totalt har ca 110 löpare har sprungit och provat på banor och kartor från premiärårets tredje etapp av O-Ringens 5-dagarsorientering år 1965.  Den varma väderleken gjorde nog att många valde badstranden istället för springa Nostalgiracet. De som sprang tyckte detta vara roligt och utmanande att klara av banan utan att  vända på kartan och titta på hjälpkartan som var en modern och nyreviderad karta.  För många var det en tuff prestation att springa och försöka hitta kontrollerna.

  Läs mer »
 • Aktivitetsdag eller vilodag?
  O-Ringen 140723
  Efter 3 etapper är det i dag uppehåll för de tävlande. Aktiviteter eller bara vila, vad föredrar du? Här ger vi lite tips på aktiviteter som du kan uppleva under aktivitetsdagen. Varför inte passa på att besöka Team Sportias tält på O-Ringentorget och spana in lite fräscha O-Ringensouvenirer.
  Läs mer »
 • Två år återstår till O-Ringen i Sälen
  O-Ringen 140723
  Dalarna står redan rustat för O-Ringen 2016! Trots att det i dag är exakt två år innan det är dags för första start i orienteringsfesten i Sälen, kan arrangörerna konstatera att förberedelsearbetet är långt framme. En viktig förklaring är alla goda erfarenheter från 2008, när Dalarna och Sälen senast stod värd för tävlingen, tagits tillvara, förfinats och utvecklats.
  Läs mer »
 • Tove fortsätter imponera
  O-Ringen 140722
  Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou fortsätter imponera när O-ringen flyttade ner från bergen till ljuvliga stranden söder om Åhus för medeldistans. Båda tog sin andra raka etappseger i dagens snabba strandterräng.
  Läs mer »
 • Etapp 3 -Det blev en underbar dag på stranden
  O-Ringen 140722
  Etapp 3 Kristianstadetappen blev en underbar upplevelse för O-Ringens deltagare. Med arenan ett stenkast från havet och banor som bjöd på riktigt snabblöpt terräng så var förutsättningarna goda för en riktig höjdaretapp.
  Läs mer »
 • Trafikinformation inför etapp 3
  O-Ringen 140721
  För er som åker bil till etapperna så kommer här lite information rörandes bilparkeringen vid etapp 3. Från bilparkeringen så kommer man under etapp 3 att ta bussen från parkeringen till arenan. Se till att planera resan ordentligt och var ute i god tid.
  Läs mer »
 • Tuff andra etapp för eliten
  O-Ringen 140721
  Tove Alexandersson hade stor uppvisning och utklassade allt motstånd på den andra etappen av O-Ringen. I herrklassen kunde ingen rå på den flygande fransmannen Thierry Gueorgiou.
  Läs mer »

VÄRDKOMMUN

ANNONSÖRER

Flash är inte installerat.

Get Adobe Flash player

Flash är inte installerat.

Get Adobe Flash player

Other languages

Copyright © 2014 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls. Publiceringsverktyg: SiteVision