Arena Skjutsbol
Etapp 1-2

Här kommer du att mötas av en liten Värmländsk by med vacker utsikt över sjön Billingen. Du kommer att springa i mål på byns ängar i kanten av ett större skogsområde som sträcker sig från Skjutsbol i söder, till Taseboda i norr.

De två första etapperna av O-Ringen i Värmland 2017 kommer att avgöras på Arena Skjutsbol (etapp 1, långdistans och etapp 2, medeldistans).

Terrängen för de båda etapperna, kännetecknas av fin Värmländsk storskog på höjderna med insprängda gärden och stigar däremellan. På långdistansen (etapp 1) kommer de längre banorna till största delen befinna sig uppe på höjderna med få stigar och vägar. Som ungdom och motionärer kommer du att uppskatta och njuta av de gamla stigarna, bäckarna och andra ledstänger som ligger närmare arenan.

1989 avgjordes stafetten i den Nordiska landskampen i området, för de flesta blir de här etapperna en helt ny upplevelse.

Arenan Skjutsbol ligger i byn med samma namn cirka 3 kilometer öster om Klässbol i Arvika kommun.

Att byn är gammal vet vi då man hittat ett 20-tal torpruiner och under 1800-talet fanns en kvarn vid bäcken, samt lämningar från en linbastu. Första telefonen kom till Skjutsbol 1918, året därefter kom elbelysningen till byn och 1925 rullade första bilen i Skjutsbol av märket T-ford som inköptes av Georg Westman.

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision