Vanliga frågor från uthyrare

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna för dig som planerar att hyra ut ett boendeobjekt.

 Varför ska jag hyra ut mitt boende under O-Ringen Värmland?

O-Ringen etablerar från 19-29 juli O-Ringenstadens camping på Arvika flygfält. Här finns 2 400 campingplatser och uppemot 10 000 personer beräknas bo på campingen.

Totalt beräknas över 20 000 deltagare och medföljare till O-Ringen, och bland dessa finns också många som önskar andra boendeformer. Att hyra privata boenden och föreningslokaler har under de senaste åren ökat i popularitet.

Genom att hyra ut ett hus eller en lokal under O-Ringen kan du både vara med och bidra till att O-Ringen Värmland blir en ännu större folkfest, samtidigt som du kan tjäna en bra slant till din egen semester eller din din förening.

Var genomförs O-Ringen och under vilken period?

O-Ringen utgår från O-Ringenstaden på Arvika flygfält, och genomförs under perioden 19-29 juli. Efterfrågan på boende i närområdet är förstås störst, men många söker också boende utanför Arvika, eller i närheten av någon av de olika tävlingsarenorna. Här kan du se var de olika tävlingarna avgörslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp med att lägga upp mitt boende på webben?

Behöver du hjälp med att lägga upp ditt objekt, kontakta oringen@nordictravel.se eller ring 08–409 06 408.

Vilka sorters boende kan jag hyra ut?

Villor, radhus, lägenheter, husvagnar, större lokaler, stugor - allt är av intresse! Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver ansöka om tillstånd hos din hyresvärd för att få samtycke till att hyra ut i andra hand.

Vilka är det som hyr privatbostäder på O-Ringen?

O-Ringens deltagare är alltifrån 5 till 95 år. Många som önskar hyra privatbostäder är familjer som ser O-Ringen som en del av sin semester.

Går det att hyra ut en större lokal, som t ex en bygdegård eller en klubbstuga?

Ja, det går utmärkt och det finns en stor efterfrågan bland O-Ringens deltagare, inte minst bland orienteringsklubbar som vill bo tillsammans under O-Ringen.

Du ska då välja alternativet "Lokal" när du registrerar boendet. Efterfrågan på sådana är stor bland O-Ringens deltagare, både för gruppboenden med högre och lägre komfort. Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera, var bara tydlig med vad det är du erbjuder. OBS! Tänk på att du behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.

Är det stor chans att få en husvagn uthyrd?

Ja! O-Ringenstadens camping på Arvika flygfält kommer att ha 2 400 campingplatser, men långt ifrån alla har en egen husvagn. Ett utmärkt tillfälle att hyra ut!

Vad gäller kring prissättning?

Ett riktmärke för uthyraren är 150 kr per bädd och dygn. Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.

Vad gäller kring försäkring?

Alla privata hus, lägenheter och stugor blir automatiskt försäkrade via Stugbranschens Trygghetsförsäkring, se www.alloggio.se/forsakringlänk till annan webbplats. Om det handlar om större lokaler och andra objekt som inte täcks av privat hemförsäkring, går det fortfarande utmärkt att hyra ut, men du behöver själv ta ansvar för försäkringsfrågan.

När kan jag se att mitt boende ligger ute?

Varje boende behöver gå igenom en viss manuell hantering innan det kan publiceras. Det kan därför ta ett litet tag innan du ser det på webben, men i normalfallet ligger det ute inom ett dygn från din registrering. Här kan du se de objekt som finns för uthyrninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur fungerar utbetalningen till mig?

Utbetalningen sker säkert via vår partner och du behöver inte tänka på det praktiska. Utbetalning görs onsdagar men tidigast 24 timmar efter att dina gäster checkat in. Det för att det blir en trygg betalningshantering både för dig och hyrestagaren.

Om jag eller någon jag känner vill hyra ut sitt boende, men inte har e-post och kan skapa ett konto, går det att registrera objekt ändå?

Ja, antingen kan man ta hjälp av någon man känner som kan hantera administrationen. O-Ringen kommer också i mån av tid att hjälpa till med registrering och administration av boenden för de som inte har tillgång till internet eller e-post. Ring 0771-49 90 00 och se om det finns möjlighet!

Betalar jag något för annonseringen?

Det är helt gratis att annonsera och det finns inga bindningstider eller uppsägningstider.

Uthyrningen sker via en partner till O-Ringen som också hjälper till med att hantera betalningen samt all support. Om du får uthyrt betalar du en serviceavgift på 4,95% inkl moms av det totala uthyrningspriset.

Det debiteras inga kostnader om det inte blir någon uthyrning.

Hur sker bokning och förmedling?

När du får en bokning får du direkt information (e-post eller sms) om detta. Fullständig bokningsinformation, förmedlingsavtal, kontaktinformation m.m. hittar du när du är inloggad på ditt konto.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur bör jag välkomna mina gäster?

Tänk på att din bostad är ren och snygg inför din gästs ankomst. Lämna över nycklar enligt er överenskommelse samt visa gästen runt och förklara de regler som gäller.

Läs mer

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision