Utöka semesterkassan

Hyr ut ditt boende under O-Ringen

Vill du ha ett tillskott i semesterkassan - och samtidigt hjälpa O-Ringen Värmland 2017, med Arvika som värdkommun, att nå drömmålet om 20 000 deltagare? Då ska du hyra ut ditt boende under O-Ringen i slutet av juli.

Här kan du direkt komma igång med att hyra ut ditt boende.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

O-Ringen utgår från O-Ringenstaden på Arvika flygfält, och genomförs under perioden 19-29 juli. Efterfrågan på boende i Arvika är förstås störst, men det är inte bara i Arvikas närområde som deltagarna söker boende. Många söker också boende utanför Arvika eller i närheten av någon av de olika tävlingsarenorna. Här kan du se var de olika tävlingarna avgörslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på att alla olika sorters boendeobjekt kan vara intressanta för O-Ringens deltagare!

Hur gör jag för att hyra ut?

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du börjar med att först ange följande:

  • Typ av boende (hus, lokal, husvagn, lägenhet, etc).
  • Hur många bäddar ditt boende har
  • Var någonstans ditt boende finns

Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver ansöka om tillstånd hos din hyresvärd för att få samtycke till att hyra ut i andra hand. När du lagt in dessa uppgifter kommer du automatiskt vidare till ett steg där du skapar ett konto hos O-Ringens boendeförmedlingspartner Alloggio. Därefter kan du lägga upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt (se nedan). Och kom ihåg bilder! En bild säger mer än tusen ord...

Du kan enkelt hantera flera olika boenden samtidigt från ett och samma konto.

Om du redan har ett konto hos Alloggio, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare, logga in härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Behöver du hjälp med att registrera dig eller med att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta oringen@nordictravel.se eller ring 08–409 06 408.

Bästa tipsen för att få uthyrt!

  • Erbjud ett rimligt hyrespris. Ett riktmärke för uthyraren är 150 kr per fast/ordinarie bädd och dygn. Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.  
  • Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod! De allra flesta av O-Ringens deltagare anländer senast på lördag den 22/7 och reser hem lördag den 29/7, men många vill gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt, och dessutom kan du tjäna några extra kronor på det. Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende, se bildexempel nedan:

 

  • Föreningslokaler, bygdegårdar och liknande är populära bland O-Ringens deltagare! Du ska då välja alternativet "Lokal" när du registrerar boendet. Efterfrågan på sådana är stor bland O-Ringens deltagare, både för lokaler med högre och lägre komfort. Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera, var bara tydlig med vad det är du erbjuder. OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring. 
  • Många vill hyra en husvagn! O-Ringenstadens camping på Arvika flygfält kommer att ha 2 400 campingplatser, men alla som bokat plats har inte egen husvagn. Ett utmärkt tillfälle att hyra ut för dig som har husvagnen ståendes i slutet av juli!
  • Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt, det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Gör tydligt klart hur många personer det finns plats för. Är du osäker, titta gärna på andra objektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ligger ute för uthyrning.
  • En bild säger mer än tusen ord. Bilder ökar chanserna att få uthyrt markant!
  • Se till att prisangivelsen blir rätt! När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.

Här kan du läsa mer

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision