Aktiviteter

Uppsala, Sveriges fjärde stad, bjuder på storstadens rika utbud av både aktiviteter och upplevelser, men med småstadskänslan i behåll. Här är det nära till allt.

Strosa längs Fyrisåns natursköna omgivningar. Koppla av på något av stadens mysiga caféer eller njut av läckerheterna från någon av stadens restauranger, varav flera prisbelönta. Sevärdheterna i Uppsala är många och spännande för hela familjen. Det är lätt att låta sig hänföras av den majestätiska Domkyrkan och av det mäktiga slottet på Kasåsens högsta höjd. Fascineras av samlingarna på Gustavianum och Carolina Rediviva eller Evolutionsmuseet.

Uppsala erbjuder flera fina naturbad, men också ett av Sveriges största äventyrsbad på Fyrishov.

I centrum hittar du livliga shoppingstråk och moderiktiga gallerior och butiker. Under O-Ringen 2020 planerar Uppsala för mängder av sommaraktiviteter och underhållande evenemang, allt från stora konserter i stadens trädgårdar och parker till mindre utställningar och visningar. Tag med cyklarna! O-Ringenstaden planeras på de vackra markerna i anslutning till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Campingen och O-Ringentorget ligger på bekvämt cykelavstånd till såväl Uppsalas utbud av aktiviteter som utflykter den stadsnära naturen. Börja planera din Uppsalasommar, redan nu!


Tävlingspartner

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision