Karls väg till O-Ringen del 1

Här i träningsskolan kommer ni att kunna följa Karl Bengtssons förberedelser fram till O-Ringen i Sälen.

Karl är lite av en ”comebackande” orienterare, då han började orientera i en ungdomsgrupp i Tranås men där och då inte fastnade för vår idrott. Karl är 27 år och läser nu till Jägmästare i Umeå och han gillar att vara ute i naturen, klättra och fiska. För ca två år sedan började Karl testa orientering igen och nu i Borås kommer han att testa att springa, troligtvis i klassen H21Kort.

Förberedelserna pågår

Just nu tänker Karl att han kommit en bit på väg i grovorienteringen, dvs att ta sig till ringen, men han får kämpa lite med kontrolltagningen och även med att hålla koncentrationen ett helt lopp. Karls hittills längsta orienteringsbana genomfördes under 10 Mila, där han i Umeås andralag fick äran att avsluta. Han gick ut i omstarten och sprang bra till strax före varvningen, då han började bli trött och missade lite drygt 5min på en av kontrollerna. Trots tröttheten slet han sig runt resten av banan och var vid målgång väldigt sliten men ganska nöjd med insatsen.

Fundera över dina egna mål

Följ gärna Karls O-Ringenresa här med oss, men se till att även fundera lite över dina mål och din utveckling om du vill. Du kan exempelvis börja med att svara på följande frågor tills vi möts nästa gång:

• Om du sprang O-Ringen i Borås eller har sprungit ett tidigare, hade du en målsättning med din O-Ringenvecka?

• Vad skulle du kunna ha för mål med O-Ringen i Sälen? Som är kopplat till dina insatser i skogen? För att få ut bästa tänkbara av övriga tiden under O-Ringenveckan?

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision