Etapp 4 Arena Lindvallen

Stolslift till start, snabblöpt terräng på fjället och slalomorientering utför mot mål. Inför fjärde etappen kan utförslöpning vara bra att träna på.

Till etapp 4 byter vi arena och flyttar ner till O-Ringenstaden i Lindvallen. Här väntar lifttransport till start från Gustavstorget till Snögubben och orientering i ett av Sälenfjällens mest intressanta orienteringsområden på Sälfjället. Här finns ett mer utvecklat stignät för de enklare banorna och även detaljrika sluttningar med sänkor och åsar som tillsammans bildar en spännande teknisk utmaning. Banläggare är Johan Hallgren från Bjursås som är känd för sina noggranna och välplanerade banor. Han har tidigare varit banläggare för bland annat Swedish League i Bjursås 2015.

Johan tror att det kommer att gå snabbt på den fjärde etappen då området i stora delar inbjuder till hög fart samt att deltagarna nu börjat hitta en effektiv orienteringsteknik för fjället.

Banorna avslutas utför Lindvallens slalombackar vilket ställer krav på extra träning i utförsbacke för den som vill kunna forcera snabbt hela vägen in i mål. Med kontroller i skogsområden mellan backarna kan avslutningen dock mer liknas vid en teknisk slalombana snarare än ett störtlopp. För dig som inte har lika bråttom rekommenderar vi en kort paus innan du beger dig utför avslutningen. Från toppen på fjället är vyerna milsvida en vacker sommardag.

Kartritare: Kenneth Kajsajuntti

Banläggare: Johan Hallgren, Bjursås OK

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision