Etapp 2 Arena Högfjällshotellet

Kalfjäll och sluttningar, andra etappen i Sälen bjuder på flera utmaningar. Passa på att njuta av utsikten på väg till start, magisk och drömlik.

Den andra etappen använder Storfjällets sydliga och västliga sluttningar. Fjällsluttningen består av en blandning av tätare granskog och mer öppen tallskog när man lämnat fjällbjörken ovanför sig. Här kommer det att bjudas på lite starkare kupering och en mix av orientering på kalfjäll och i skogssluttningar. På väg till start plockas en hel del stigning i slalombackarna som användes för den populära världscupsprinten från O-Ringen 2008 och du kan som deltagare förvänta dig en fantastisk vy över arenan från startplatsen.

Banläggare är Stefan Jonsson från Malungs OK som sedan tidigare varit ansvarig för banläggning i Sälenfjällen på arrangemanget 3+3. Han tror att en nyckel för framgång under den andra etappen kommer att vara att behärska sluttningsorienteringen och pricka kontrollerna direkt. Det blir en häftig utmaning för alla. Tappar du bort dig tar det ofta längre tid att hitta igen sig på kartan i fjällsluttningarna än i andra terrängområden.

Kartritare: Kenneth Kajsajuntti

Banläggare: Stefan Jonsson, Malungs OK

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision