MTB-O lottning

Det är möjligt att kombinera deltagande i både traditionella O-Ringen och Mountainbike-orientering (MTB-O), som avgörs med tre etapper 25 till 27 juli i Rörbäcksnäs.

Genom MTB-O lottning kan du nu genomföra båda tävlingarna, dvs både springa och cykla. MTB-O:s första etapp arrangeras 25 juli. Den andra och tredje etappen avgörs 26 och 27 juli. Det innebär att 25 och 26:e Juli så måste man dubblera tävlandet, medans den 27 har vi aktivitetsdag för orienteringslöpningen.

Genom MTB-O-lottning får du förutsättningar att deltaga i både MTB-O och vanlig O-Ringenklass under 25 och 26 juli. MTB-O-lottningen ger er med andra ord möjlighet att tävla två gånger på samma dag. Notera dock att det inte handlar om någon längre vila mellan tävlingarna utan du måste vara medveten om att dessa dagar kommer gå i ett för dig om du önskar tävla 2 ggr samma dag. Man måste också räkna med att det tar en stund att förflytta sig mellan tävlingsarenan i Högfjällshotellet och Rörbäcksnäs.

Exempel

En deltagare som är anmäld i MTB-O H40 och O-Ringen H40 kommer att få starta så här:

- Etapp 1: MTB-O har "eftermiddagsstart" vilket innebär att du springer först med tidig start och sedan eftermiddagsstart i MTB-O H40 (Efter klockan 14:00.
- Etapp 2: MTB-O har "eftermiddagsstart" vilket innebär att du springer först med tidig start och sedan eftermiddagsstart i MTB-O H40 (Efter klockan 14:00.
- Etapp 3: Ingen anpassning eftersom det är Aktivitetsdag och ingen vanlig O‑Ringenetapp. MTB-O har "tidig start", kl. 10.00.

MTB-O-lottning tillämpas på de som är anmälda i ordinarie O-Ringenklass och i MTB-O-klass. MTB-O-lottningen tar inte hänsyn till klubblottning under dessa två dagar (25 och 26 juli). MTB-O-lottning ingår i anmälningsavgiften.
Springer man DH21–DH70 kort eller annan O-Ringenklass med fri starttid tillämpas inte MTB-O-lottning då det är upp till den tävlande själv att anpassa sin starttid på O-Ringenetappen för att hinna med sin start i MTB-O.

Kombinera MTB-O med 2-days 

O-Ringen MTB-O anordnas genom tre etapper 25–27 juli. Det går även bra att kombinera deltagande i O‑Ringen MTB-O med O-Ringen 2-days som avgörs under de 2 sista etapperna av O‑Ringens tävlingsvecka, 28–29 juli.


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision