O-Ringen Challenge

Sälenfjällen erbjuder något extra för dig som gillar utmaningar. O-Ringen Challenge vänder sig till dig som är konditionsidrottare. Challenge innebär tuff löpning - lätt orientering.

Du springer 5 eller 10 km per dag, en dag - eller hela O-Ringenveckan, dvs 5 etapper på 6 dagar. Kontrollerna sitter på eller i närheten av tydliga ledstänger så som vägar, stigar eller större föremål i naturen. Flera av dagarna är det masstart som i traditionella löpartävlingar.

O-Ringen Challenge är perfekt för dig som söker nya utmaningar och vill ha ett tydligt mål och en morot med din träning. Välkommen att delta i sommarens stora utmaning - tävlingen avgörs 24 till 29e juli i Sälen.

Klicka på kartan till höger för att se ett exempel på hur en O-Ringen Challenge-bana kan se ut. Kartan är från O-Ringen Hälsingland 2011

FAKTA O-RINGEN CHALLENGE

För vem? Konditionsidrottare och alla som gillar nya  utmaningar. Du kanske har provat på löpning, skidåkning, cykel, rodd eller simning men även vill prova orientering.

Startprocedur: Etapp 1 och 3 fri startid mellan kl 8.30 och 13.30. Etapp 2 och 4 har masstart ca kl 10.00 och etapp har 5 jaktstart. Masstarterna är inte anpassade till klubblottningen.

Svårighet: Lätt orienteringsmoment, likt de som ingår i multisport. Kontrollerna sitter på eller i närheten av tydliga ledstänger så som stigar, vägar eller tydliga föremål i naturen.

Direktanmälan Challenge: Under O-Ringen kommer du kunna välja att springa en Challenge-bana en eller flera dagar. Anmäl i förväg är endast möjlig om du vill springa samtliga 5 etapper, dvs. hela veckan.

Enstaka etappstarter köper du under veckan direkt på plats. Antingen i förväg på O-Ringetorget eller på Arena Högfjällshotellet 24-26 juli eller Arena Lindvallen 28-29 juli och det finns gott om kartor så det är ingen risk att det blir slutsålt.

För anmälningsavgifter se: Anmälan

Klasser
DamerHerrarSvårighetsgrad
5 km5 km gul
10 km10 kmgul

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision