Upptäck ett nytt äventyr!

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr!
Ett äventyr som lockar runt 20 000 löpare varje år. Sommaren 2016 kommer O-Ringen till Sälenfjällen. Välkommen att upptäcka ett nytt äventyr.

Vi förutsätter att du inte har varit på en orienteringstävling förut och nu när det är O-Ringen i Sälen vill du ta dig ut på en orienteringsbana under en eller flera utav de fem tävlingsdagarna. Nedan får du en punktlista att följa.
För dig som direkt känner att du vill springa alla 5 dagar i någon klass, beskriver vi klasser och svårighetsgrader lite längre ner på sidan.

1. Välj dag

Tävlingsdagarna är söndagen 24 juli, måndag 25 juli, tisdag 26 juli, torsdag 28 juli och fredag 29 juli. Varje dag finns det något vi kallar Orienteringsskola på tävlingsplatserna - Arenorna - mellan kl. 9 och 14.

2. Hitta arena

Under O-Ringen i Sälen så kommer vi ha 2 olika huvudarenor.
Arena Högfjällshotellet under etapp 1-3 (söndag-tisdag) och Arena Lindvallen under etapp 4-5 (torsdag-fredag).

Då parkeringsmöjligheterna är begränsade vid Arena Högfjällshotellet kommer vi anordna shuttlebussar från Hundfjället, Lindvallen och Kläppen.

Det samma gäller Arena Lindvallen där avgår bussar från Hundfjället, Högfjällshotellet och Kläppen.

Se till att följa de trafik- och parkeringshänvisningar som anges. Parkeringen kommer vara kostnadsfri.

3. Orienteringsskola

Hitta Orienteringsskolan - leta efter skyltar vid arenan. Om det behövs frågar du dig bara fram. Du kan ha hjälp av Arena-kartorna som kommer finnas på startsidan närmare arrangemanget.

Väl framme hos Orienteringsskolan frågar du: "Jag vill orientera - hur gör jag nu?" Och så får du hjälp med resten! Om du bara är med på Orienteringsskolan kostar det inget ytterligare. Du kan också hoppa över denna punkt och gå direkt på punkt 4. Försäljning av banor finns alldeles intill Orienteringsskolan på respektive arena.

4. Ut i skogen

Vill du ut i skogen på riktigt med en karta i handen så finns ett antal Open banor att välja mellan. Du väljer bland ett antal banor med olika banlägd och svårighet, på plats vid anmälan. Därefter är det dags att bege sig till start. Du väljer själv när du vill starta mellan klockan 8.30 och 13.30.

Vill du ge dig ut på en vanlig bana kostar det 140 kr om du är upp till 20 år och 295 kr för vuxna. Du behöver i detta fall också hyra en så kallad SI-bricka (Sportident-bricka) för 70 kronor. Det är den du stämplar med vid kontrollerna.

Vad behöver du ta med dig?
Du kan betala startavgiften med kort och med swish, men det kan vara bra att ta med kontanter också. När väldigt många människor samlas på samma plats kan mobiltelefonerna börja gå trögt. Klädsel: ta springskor, stövlar eller något som känns bekvämt att röra sig i. Du måste dock ha hellånga byxor för att få starta. Kortärmströja går däremot bra. Ta med fika eller köp på plats - utbudet på arenorna är stort. 

Välkommen att testa äventyret du med! Alla kan vara med i O-Ringen, nybörjare som elit, gammal som ung, ja det finns något för alla.

P.S Du vet väl om att löpning i naturen kan vara beroendeframkallande. Att ta steget från asfalten till att få njuta av naturen och orientera och dessutom få uppleva O-Ringens gemenskap kan göra att du vill delta igen D.S

Lite mer om O-Ringen för nybörjare 

  • Information om våra olika arrangemang, klasser och svårighetsgrader - klicka här
  • Broschyren O-Ringen för dummies - klicka härPDF

O-Ringens orienteringsskola

Vi har duktiga instruktörer som kan lära dig grunderna i orientering under O-Ringenveckan. Mer information hittar du på orienteringsskolesidan.

O-Ringen Open

För dig som vill ha full valfrihet, en dag eller flera dagar. Valfri banlängd, svårighetsgrad och starttid. Kan föranmälas, men anmälan kan även ske direkt på plats. Fri starttid på samtliga etapper. 

Läs mer om O-Ringen Open.

Open Hittaut.nu - nyhet 2015!

Från och med O-Ringen 2015 så kommer det finnas en Open klass för er som gillar upplägget med hittaut.nu.

Open Hittaut som blir namnet på klassen under O-Ringen bygger även den på kontroller med fyra olika svårighetsgrader. Deltagarna väljer själva vilka och hur många kontroller man vill besöka. Deltagandet sker på egna villkor och är det som räknas. I Open hittaut.nu sker ingen tidtagning, bara en maxtid begränsar deltagaren. Anmälan kan ske direkt på plats eller traditionellt via orienteringssportens anmälningssystem Eventor.

Läs om Open Hittaut

O-Ringen Challenge

Vill du testa på orientering och O-Ringen - då är O-Ringen Challenge klassen för dig! Tuff löpning och lätt orientering över 5 eller 10 km, en dag eller en hel O-Ringenvecka. Perfekt tävling i sommar för dig som redan är konditionsidrottare och söker en större utmaning! 

Läs mer om O-Ringen Challenge

Mer om hur du börjar orientera

Svenska Orienteringsförbundet har också mycket information om hur du kommer igång. Läs mer om att börja orienteralänk till annan webbplats.


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision