Emma Olsson: Fjällkyrkobullar & annat du inte får missa under O-Ringen i sommar!

Emma från Lima-Transtrands församling delar med sig av sina tankar inför O-Ringen Sälen och tipsar om de goda Fjällkyrkobullarna som kommer att finnas i mitt i O-Ringen området.

sälen

17000!
Så många bullar bakade vi i våra fjällkyrkor under vintersäsongen.
Och nu laddar vi upp för att börja kavla upp armarna i sommar för att baka lika många till! Mitt i O-Ringens område i år, ligger Sälens fjällkyrka.
Där har alla som vill möjligheten att komma in på en kopp kaffe/ett glas saft
och en hembakad Fjällkyrkobulle. Befinner man sig lite längre upp i fjällvärlden, finns samma möjlighet i Tandådalen!

Vad gör du egentligen på ditt jobb? Vad gör du i kyrkan hela dagarna?
– Ja, vad ska man säga? Vad gör jag inte i mitt jobb? Jag jobbar alltså i Lima-Transtrands församling, och för mig är det världens roligaste jobb!
Ena dagen sitter jag vid datorn och skriver ett blogginlägg, svarar på lite mejl och formar affischer av olika slag. Andra dagen är jag på läger med konfirmanderna i församlingen och leker lekar.
Gör jag inget av det där, finns jag runt om i kyrkorna som husmor och bakar bullar och en och annan kväll är jag värd vid något av våra evenemang.
Ingen dag är den andra lik.
Och det är nog just det som gör mitt jobb till det bästa - variationen!

V.30 kommer i år bli en händelserik vecka för oss i församlingen, våra församlingsbor utökas rejält!
Vi kommer med den ökningen erbjuda en hel del extra evenemang. Såsom Gudstjänster, musikkvällar/konserter, vandringar m.m. m.m.
Våran församling är vidsträckt och innehåller 6st! kyrkor och kapell, de finns i Lima, Transtrand, Sörsjön, Rörbäcksnäs, Sälen och Tandådalen.
Vi har lite olika utbud under årets gång. (Eftersom vi är mer som en stad under vinter/sommarsäsong, utökar vi vårt utbud under de perioderna.)
Men i det stora hela kan vi säga som så, att varje dag - året runt - kan du besöka fjällkyrkorna, de är öppna 10-16 och i Tandådalen finns kaffeservering, med världens godaste bullar.
Vi har varje söndag gudstjänst i någon av våra kyrkor, under vintersäsongen och högsommaren har vi 3 gudstjänster i veckan.
Vi erbjuder musikkvällar/konserter en gång i veckan, även det under högsäsongerna.
I Transtrand har vi Kyrkis, en dag i veckan där barnfamiljer kommer och umgås. Och sommartid håller vi öppet med ett Sommarcafé. För våran äldre generation har vi träffar varje vecka i både Lima och Transtrand, vi gör utflykter, samtalar, äter soppa och dricker 11-kaffe.
Våra kyrkor är öppna för alla som har vägarna förbi,
för alla som vill dela tankar och utbyta erfarenheter och ord.
Lima-Transtrands församling är en kyrka för alla - Stora som Små!

Jag hoppas vi ses i sommar och har du inte smakat på våra bullar, då är det läge att du gör det nästa gång du kommer till Sälen!

Varma hälsningar Emma,
husmor och verksamhetsassistent i Lima-Transtrands församling.

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision