Nytt tema på Sälenbloggen - Mina bästa tekniksträningstips

Det blir en lite annorlunda start av vårt nya tema. Här delar Hanne Stenback från OK Kåre med sig av sina erfarenheter kring teknikträning.

Hej igen kära orienterare! Jag har fått uppdrag att skriva en blogg på temat ”mitt bästa teknikträningstips”. Ojdå. Jag tekniktränar inte.

Vi tar det från början, jag ”föddes” in i orienteringen (Annichens dotter) och tog mina första snubblande steg med kartan i handen i skogarna kring hoppbackarna i Falun. Med min blåa Kåredress härjade jag mig igenom ungdomsåren, D10, D12 och D14. Men sen tyckte jag inte att orientering var så himla hett. Jag var mer för att rida och den där blåa Kåredressen samlade damm i en garderob förutom v.30 då familjesemestern avverkades i vanlig ordning på O-Ringen, gärna i motionsklass.

När jag var runt 20 insåg jag att orientering visst är himla hett, skithett för att vara helt ärlig. Så jag började träna lite mer, köra några direktbanor här och där och uppgraderade mig till Challenge på O-Ringen. Vid 23 träffade jag min sambo som också tyckte att orientering är hett. Han hade sprungit någon orientering i lumpen men annars var det inte så mycket mer. Han gick nybörjarkurs hos Lunds OK, fick teknikträna en del och vips så var han bättre än mig. Här föddes en liten tanke hos mig, teknikträning kanske inte är så dumt? Nu är jag 26, älskar att springa Challenge på O-Ringen och saknar klassen på varenda annan tävling jag åker på, för problemet är ju att sedan den där Kåredressen lades i garderoben någon gång runt 2005 så har jag inte ägnat så mycket tid åt orienteringstekniken. Jag hittar liksom inte. Jag chansar. ”Tar kompass” och hamnar snett. Men det är ju förbannat kul med orientering ändå. Så i vår ska jag börja teknikträna. Jag ska lära mig orientera. Jag kommer nog fortsätta med Challenge så länge jag är löpstark men på alla andra tävlingar kanske även jag kommer kunna anmäla mig till en vanlig D21 utan att komma näst sist pga diverse rundturer i skogen.

Så mitt bästa teknikträningstips är kort och gott: teknikträna!

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision