Banläggarens tankar...

Banorna på etapp 3 är lagda av Mats Jönsson. Nedan följer hans ord om denna etapp.

fjället

När ni efter två tuffa långdistansetapper på fjället runt Högfjällshotellet ska ta er an etapp 3, en medeldistans i de branta ravinerna öster om liften upp på Högfjället, så gäller det att ha fokus på att hålla rätt riktning.
Det som väntar er är en inledning på kalfjället för samtliga klasser. De flesta kommer att ha några kontroller på kalfjället medans de kortaste banorna endast har en kontroll innan de tar sej ner i skogen.
Etappen kommer mer att utmana er teknik  än fysik denna dag då jag tror att många redan är rätt slitna efter två långdistanser. Men jag tror att man under denna etapp har mycket att tjäna på att springa fort utför.
Det är ett relativt litet område som kommer att användas och det har varit en stor utmaning att få till bra banor till samtliga 137 klasser som jag har lagt. En stor utmaning har varit att få ihop en bra Challenge 10 bana men jag tror även de kommer att bli riktigt nöjda trots att den “bara” blir 8,3 (dam) resp 8,8 km (herr) lång denna dag.
En annan stor utmaning har varit banorna för de allra yngsta då det i stort sett saknas riktiga stigar. Det har vi löst med att göra ca 2 km stigar som kommer att markeras i terrängen på ett sätt som gör att man inte ska kunna missa att man är eller kommer ut på en stig.
De allra kortaste banorna är de allra äldsta som har i stort sett nedför och mäter 1,2 km.
Det blir relativt lite kontroller för att vara en medeldistans men kommer ändå att utmana er ordentligt tekniskt.
Ca 130 st kontroller kommer jag att använda och av dem är det ca 50 st som ligger på kalfjället. Nu sitter alla märklapparna på plats och nu är det bara finslipningen av banorna som återstår innan kontrollbygget kommer att starta. Det har hitintills varit många härliga timmar ute på fjället vid Högfjällshotellet och det återstår naturligtvis många till men vecka 30 så hoppas jag att alla får en härlig upplevelse på etapp 3 av O-Ringen i Sälen.

Mats Jönsson Korsnäs IF OK (Banläggare Etapp 3)

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision