Julblogg nr 4 kommer från familjen Kringstad

Vill du krydda julen med något nytt i år. Här kan du få inspiration av orienteringsfamiljen Kringstad. Läs om deras prestigefyllda Juldagsrace, en utmaning utöver det vanliga.

Som många orienterare är jag uppvuxen i en familj där sporten har ett starkt fäste. Av mina fyra syskon har tre varit aktiva och mamma Sidsel och pappa Hans är fortfarande engagerade, nu med bland annat uppdrag som bankontrollanter till O-Ringen i Arvika 2017.

Numera firar vår stora familj jul utspridda i landet, men det fanns en tid när vi alla samlades och huset var överfullt. Särskilt minns jag tiden då mina föräldrar bodde i Skåne på 80-talet, jular då vi kryddade vårt firande med det prestigefyllda Juldagsracet.

Det hela gick av stapeln på juldagen, banläggare, tävlingsledare och arrangör var mamma Sidsel. Resten av gänget, pappa, alla syskon och en och annan sambo och partner stod på startlinjen.

Nu var inte detta som vilken orienteringstävling som helst, dels var det långdistans och dels var det frågesport eller någon annan problemlösning på kontrollerna. Upplägget var först i mål vinner, om man löst alla frågorna och problemen rätt förstås, vilket innebar start med olika handikapp, som Sidsel enväldigt bestämde.

Den viktiga startordningen med tider publicerades på kylskåpet juldagsmorgonen, och så var diskussionerna och spekulationerna igång. Inga problem att hitta samtalsämnen över den frukosten.

Sedan bar det av ut i skogen och tävling med fullt fokus. Väl avslutad och genomfört arrangemang skapade förstås nya diskussioner och analyser. Var handikappet rättvist så här med facit i hand osv, osv. Juldagsracets summerades till sist med en rejäl prisutdelning till juldagens middag.

Härliga minnen som fortfarande kan komma upp och diskuteras när vi ses i familjen.

Så är ni intresserade av att prova något nytt till jul, då kan jag varmt rekommendera ett Julrace a la Kringstads.

God jul, vi ses i Sälen 2016!
// Annichen Kringstad

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision