Sälens julhälsning del 3 kommer från Hanne Stenback i Falun

Hej alla orienterare! Här kommer en julhälsning från ett grått och trist Falun som skulle behöva lite snö just nu.

Orientering är den där sporten som alla ska kunna syssla med, vi vill gärna säga att vi håller på med en folksport. Men faktum är ju att det inte är sådär överdrivet många orienterare bland mina gamla klasskompisar, inte bland de flesta av några av mina kompisar faktiskt.
Kanske beror det på att jag inte rört mig i ”orienterarkretsar” under mina universitetsår, men jag vet att en fjärdedel av klassen hade spelat fotboll.
Vi lever ju i en tid då träning är jäkligt trendigt, löpning är liksom coolt! Och ännu coolare är att springa långa lopp, gärna med några häftiga hinder och lite lerpölar längs med banan.

I min värld är nästa steg så himla naturligt, orientering. Alltså den skattjakten och utmaningen orientering är för oss vuxna!
Att inte fler upptäckt det! Jag tror att det är allt från den negativa inställningen på skolorienteringen till de lite krångliga platserna för tävlingar (såklart ska det vara i skogen men går det att hitta mer lättillgänglig skog för tex en bussåkare?) och att vi är lite dåliga på att synas och höras som spelar in.

Jag är medlem i en grupp på Facebook som heter ”glesbygdsgirls”, som den landsbygdsutvecklare jag är så är detta är kul forum att hänga med i. Häromdagen efterfrågades idrottsaktiviteter på landsbygden som inte var så könsuppdelade, välkomnande för båda könen och inkluderande. En av dessa girls kommenterade det hela med ”Orientering - Jättebra sammanhållning över köns- och åldersgränser”.
Det är såna kommentarer vi måste sprida!!

Så tomten, på min önskelista står att vi ska höras och synas mera där ute bland alla ofrälsta orienterare! Och till alla er andra skickar jag med tre uppdrag:

  1. Att alla orienterare får minst en person som inte springer orientering att göra minst en start i Sälen! (KOM IGEN DET BLIR SUPERKUL) O-Ringenstart i openklass finns att köpa i webbshopen.
  2. Att alla orienterare säger minst tre bra saker om orientering i veckan. (OBS inte till din orienterarkompis)
  3. Att alla orienterare är sjukt stolta över denna fantastiska sport!

God jul! Ät mycket julmat så att det går fort i skogen sen =)
// Hanne Stenback

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision