En icke-orienterares önskelista!

Icke-orienteraren Julia Larsson berättar om sina önskningar inför jul och inför O-Ringen 2016.

Det förundrar mig att en tjej som har spenderat stora delar av sitt liv att undvika orientering så mycket som möjligt ändå sitter här och skriver ett inlägg på Sälenbloggen.

Mitt första möte med orientering var allt annat än lyckat. Jag gick i fjärdeklass och fick en enkel karta att springa under en idrottslektion. Jag sprang vilse, i Domnarvets centrum. För er som aldrig har besökt Domnarvets centrum kan jag berätta att det består av en affär, en pizzeria, en skola och x-antal hus. Det gick till och med så långt att min pappa fick komma och visa mig vart jag skulle springa. Trots det fick jag 2.5 timme senare gråtandes springa tillbaka till skolan utan att ha hittat mer än 2 kontroller. Efter det kände jag mest att jag aldrig i hela mitt liv ville se en karta igen, inte minst en kontroll. Efter att ha klarat mig igenom grundskoletidens orientering med hjälp av duktigare vänner och att kunna skogen utantill pågrund av längdskidskarriären, så trodde jag att jag var klar med orienteringen. Ack så fel man kan ha.

Idag sitter jag med i marknadsförningsgruppen för O-Ringen Sälen 2016 och är ledare för 5-åriga orienterare som pinsamt nog är bättre än mig på sporten. De lär mig karttecken och rättar mig när jag håller kartan fel. Men det är ju faktiskt ganska kul och min syn på orientering har sakta börjat förändras. Jag kan nu ärligt säga att jag längtar efter O-Ringen 2016. Jag kan ju inte förbise att jag har hört mycket fina, roliga & rent av sjuka berättelser från arrangemanget och det ska bli häftigt att få uppleva det själv. Såhär i juletider är det ganska vanligt med önskelistor så därför följer nu två av mina önskelistor. Den första visar vad jag önskar mig av Sälen 2016 och den andra vad jag önskar mig av tomten till jul.

Kära O-Ringen Sälen 2016, av dig önskar jag mig:

  • Mycket solsken
  • Fantastiska vyer
  • Oförglömliga minnen
  • Massa nya kompisar
  • Att få uppleva sjätteetappen
  • Att få spurta ned en H60 löpare
  • Att få testa att duscha naken bland främmande människor
  • Att få bajsa kollektivt

Kära Tomten, av dig önskar jag mig:

  • Förmågan att kunna orientera

Så alla kommande besökare till O-Ringen i Sälen. Om ni nu mot förmodan stöter på en 18-årig, blond, 173 cm lång tjej i Domnarvets GOIF kläder (bifogar denna fakta vid eventuell efterlysning) med gråten i halsen och förvirrad blick på fjället. Hjälp henne! Det är förmodligen jag som tog modet till mig och sprang en bana ändå. Visa henne rätt så slipper vi en skallgång. 

Glad första advent! Ha en fantastisk jul nu så ses vi i fjällen! / Julia Larsson

Ute på adventsorientering

Mina måsten vid orientering

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision