Annichen Kringstad- Hur jag började med orientering

Annichen Kringstad är ett levande bevis på att man inte behöver vara barnstjära för att bli världsmästarinna. Läs hennes egna ord om hur hon började med orientering!

Annichen 11 år

För mig började det på ett klassiskt vis, det var mina föräldrar som tog med mig och flera av mina fyra syskon på nybörjarkurs i Säffle OK. Jag är uppvuxen i en aktiv familj. Redan som små barn var vi ofta ute i skogen till fots eller på skidor. Båda mina föräldrar hade dessutom som unga varit tävlingsaktiva inom idrott, min mamma inom friidrotten och min pappa inom orientering.

Så när jag var 11 år var det dags för nybörjarkurs. Med en aktiv uppväxt så var min absoluta styrka, redan som liten löpningen. Det där med orientering var inte så lätt, jag var verkligen ingen barnstjärna. Råkade kontrollerna stå ivägen så kunde jag få en bra placering, gjorde de inte det kunde jag vara låååångt bak i resultatlistan.

Jag minns ett läger vi hade i klubben, tror faktiskt att resultatpärmen från detta fortfarande finns i Säffles klubbstuga. Bläddrar man i den kan man konstatera att det var en tjej som var sist i resultaten i stort sett i alla övningar, Annichen.

Så det var inte framgång som gjorde att jag höll på med orientering, det var nog att familjen gjorde det tillsammans och senare att vi var ett bra gäng i Säffle som hade kul när vi var ute på tävlingar och helgresor.

/Annichen

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision